Jan slo ikke an

Jan Simonsen fikk ingen pangstart på kjendis-Robinson.

RAPANG, MALAYSIA (Dagbladet): Utslitt og rød som en laks, dukket Simonsen opp av havet på Robinson-stranda. Da hadde han brukt 10 minutter på de 100 meterne fra båten. Det siste stykket måtte stortingspolitikeren hjelpes av Janne Rønningen og Lene-Elise Bergum.

Jentene støtter

Men jentene, som har sagt de vil støtte Simonsen i retning Robinson-seier og en halv million kroner, ville ikke klandre stortingspolitikeren _ selv om Lene uttalte at «dette var en jævla dårlig start for Norge».

- Du er ikke sur på Jan?

- Neida, neida. Havner vi i øyrådet finner vi alltids en løsning, sa skuespilleren _ og impliserte at andre enn Simonsen risikerer å bli stemt hjem.

- Ikke rart, sa Aschberg

Det ble tidlig klart at Jan Simonsen kom i drift og ble hengende etter i vannet.

Det kan selvsagt skyldes tv-helikopteret som virvlet opp både vind og vann. At Simonsen manglet brillene. Eller at han ikke er en dyktig nok svømmer.

- Ikke så merkelig at Simonsen kom i drift, mente svenskenes slugger-programleder Robert Aschberg, og la til med et lite smil:

- Han har jo vært i drift i politikken en tid også.

Kunne ha vunnet

Med andre ord en heidundrende sisteplass til Norge da «Robinsonekspedisjonen VIP» startet i går.

Ole «Lukkøye» Klemetsen ble som ventet best av våre. Eks-bokseren steg opp av vannet som tredjemann. Raskt svømte også Lene-Elise Bergum, og også standupkomiker Janne Rønningen og popartist Gry Jannicke «J-Diva» Jarlum viste seg overraskende hurtige.

- Jeg kom i alle fall ikke sist, smilte Janne.

Hadde det ikke vært for Jan Simonsen, kunne Norge ha kapret førsteplassen. Men her skulle hele laget opp på land, før pålen kunne reises og flagget heises.

Svenskene vant fordi konkurransens to mest markante tapere er Simonsen og den jevnaldrende danske tv-kokken Anne Larsen.

Dermed kunne Sverige heise flagget og gå fri av første øyråd. Hvem som må sende hjem én av sine egne i morgen, blir nå et anliggende mellom Norge og Danmark. Sverige fikk i går tildelt det nestbeste strandområdet. Nordmennene må bo isolert, med ei gangbru som bindeledd til både svensker og dansker.

Ble kjent - stupte uti

- På slutten hadde jeg som mål å slå Anne Larsen. Men det viste seg for tøft, sa en slukkøret Jan Simonsen til den norske programlederen Christer Falck etterpå.

På forhånd hadde politikeren skapt forventning om at han er en habil svømmer.

Men i går falt den avskallede FrP'er gjennom. Og det i festmundur, ettersom han og de 14 andre deltakerne kom direkte fra «bli-kjent-party» ombord på seilskuta. Med dertil hørende snitter, øl og champagne. Simonsen var riktignok den eneste som hoppet uti i dress _ alle andre hadde sommerantrekk.

Smuglet brillene

- Jan var febrilsk før de hoppet fra båten. Han sa han ikke kom til å se noe uten brillene sine, og hvis han hoppet med dem ville de forsvinne i havet. Så jeg smuglet dem i land for ham, fortalte Christer Falck.

Falck kunne også avsløre at konkurransens raskeste _ den 41 år gamle svenske standuper'en Peter Wahlbeck _ hadde gjort narr av Jan Simonsen om bord på båten:

- Wahlbeck er ond. Han spankulerte rundt med buksene heist opp til armhulene. Ingen tvil om hvem han parodierte. Men det var ikke bare Simonsen som fikk gjennomgå. Wahlbeck gikk løs på meg også.

- Hvordan?

- Jeg sliter når jeg må forholde meg til ferdige tekster. Og jeg blir ikke mindre stotrende når Wahlbeck aper etter min norske dialekt - uten engang å smile. Mannen er ond, gjentok Falck.

- Men jeg liker ond humor. Og det lukter ond humor her. Det blir en «hat-landskamp», sa Christer Falck.

Ønsker ufred

Castingen har foregått høyst ulikt foran dette skandinaviske kjendis-mesterskapet, som sendes på tv over nyttår.

Svensker og dansker har vektlagt en blanding av idrettsfolk, idrettsinteresserte menn og slanke, sporty jenter med høy babefaktor _ som går godt sammen.

- De norske deltakerne er blitt valgt fordi de ikke skal gå sammen, røper en produksjonsansatt. I så måte har castingen vært vellykket. Dagbladet vet at Janne Rønningen sliter med et par av lagkameratene. Lene-Elise Bergum irriterer seg også.

- Popbandet fra helvete! kalte Janne Rønningen sitt Norge, da de poserte for pressen dagen før ilandsettingen, med Ole på gitar og alle syngende på Jannicke-hit'en «Svake mennesker» samt Klemetsen-kjenningen «Ola var fra Sandefjord».

Bare én time etter at Dagbladet forlot Robinson-øya i går, kom regnet. Det gjorde neppe humøret bedre.

UTSLITT: Det er gått 10 minutter. Endelig har Jan Simonsen karret seg i land.
RØYKSUGEN: Bare to minutter etter å ha kommet i land, gjøv Gry Jannicke Jarlum løs på den første av 400 medbragte sigaretter.
SINKE: Simonsen allerede langt bak de andre
I SVEVET: Jan Simonsen, Gry Jannicke Jarlum og Lene-Elise Bergum (t.h.) i det de forlater skuta og hopper i vannet. Mannen som til slutt vinner konkurransen, svenske Peter Wahlbeck (blå t-skjorte) har ennå ikke hoppet.
NORGE NEDE: Ingen tvil om at Norge kom sist. Den norske gjengen rakk ikke engang heise flagget før konkurransen ble avblåst og svenskene (t.h.) kunne triumfere.
PIPPI: Programleder med musefletter