Jan-Sverre Syvertsens siste krim mangler temperatur

Det ulmer, men begynner aldri å brenne.

DOMMERENS DILLEMMA:  I Jan-Sverre Syvertsens fjerde krim får tingrettsdommeren Pål Berger en sak der han selv sitter på avgjørende informasjon. 

Foto: Frank Karlsen/Dagbladet
DOMMERENS DILLEMMA: I Jan-Sverre Syvertsens fjerde krim får tingrettsdommeren Pål Berger en sak der han selv sitter på avgjørende informasjon. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: I sin fjerde krim har Jan-Sverre Syvertsen plassert handlingen i skjæringspunktet mellom politikk og næringsliv.

Tidligere stjerneadvokat Pål Berger har hoppet av karusellen og begynt som tingrettsdommer. I hans første sak står den mektige næringslivsmannen Herman Flink tiltalt for seksuelle overgrep mot mindreårige gutter.

Under rettssaken trekker hovedvitnet Tom sin forklaring, og Berger ser seg tvunget til å frikjenne Flink. Det han ikke har fortalt er at han kjenner hovedvitnet. Tom og han var barndomsvenner, og Berger har selv blitt utsatt for overgrep fra den beryktede næringslivsmannen.  

Mangler motor Syvertsen har godt grep om historien og forteller den i et lett og uanstrengt språk.

Berger etterforsker selv saken i all hemmelighet, hele hans karriere står tross alt på spill hvis det kommer for dagen at han som dommer satt på avgjørende informasjon i saken. Etter hvert avdekkes også forbindelser mellom stabslederen ved SMK, den ultraambisiøse Oda Holm, forretningsmannen Flink og advokatkontoret til faren til Bergers elskerinne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer