LANSERER TRENINGSTØY:  Jan Thomas og Christopher Mørch Husby presenterer ny kolleksjon treningstøy. Hele familien er involvert. Jan Thomas' ektemann Christopher Mørch Husby fotograferer, mens Jan Thomas er modell. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
LANSERER TRENINGSTØY: Jan Thomas og Christopher Mørch Husby presenterer ny kolleksjon treningstøy. Hele familien er involvert. Jan Thomas' ektemann Christopher Mørch Husby fotograferer, mens Jan Thomas er modell. Foto: Jacques Hvistendahl/DagbladetVis mer

Jan Thomas brøt sammen da pappa-ryktene herjet

- På noen områder skulle jeg ønske at jeg var tøffere, men dette tok meg på senga.

- Jeg har aldri forstått at vårt privatliv er så spennende. Jeg synes vi lever et ganske kjedelig liv, sier Jan Thomas Mørch Husby til Dagbladet.

Siden han vendte hjem fra USA for ti år siden har han vært en gjenganger i sladderspaltene. I høst måtte han gå offentlig ut og avkrefte at han har AIDS etter at han hadde gått kraftig ned i vekt. Like etter detonerte bomben om at Jan Thomas og ektemannen Christopher Mørch Husby (22) ventet barn, attpåtil tvillinger. Babyryktene stammet fra et foredrag der stylisten fortalte at han og mannen gleder seg til å bli foreldre.

- Jeg var ikke forberedt i det hele tatt og freaket ut. Jeg kan ikke si at alt ikke stemmer, men jeg kan avkrefte at det er et barn i magen i dag. Å se de overskriftene og lese noe som er så høytidelig for oss... Jeg brøt sammen flere ganger. Det verste var at jeg var bortreist og ikke fikk kommunisert med Christopher, sier han.

- På noen områder skulle jeg ønske jeg var tøffere, men dette tok meg på senga.

- Gleder oss Jan Thomas har lenge vært åpen om at han ønsker barn.

- Christopher og jeg gleder oss ufattelig til å bli foreldre. Vi kommer til å bli verdens beste pappaer og få verdens vakreste barn. Ikke bokstavelig talt, men det er forhåpentligvis sånn alle som skal bli foreldre tenker, sier han.

Også ektemannen ble tatt på senga.

- Når vi blir foreldre har vi ikke tenkt til å holde det hemmelig. Dette kom ingensteds fra. Det ble veldig kaotisk denne dagen, sier Christopher.

Jan Thomas har tidligere fortalt at paret vil bruke en surrogatmor i utlandet.

- Det er bevisst og det er planlagt. Når tiden er inne ønsker vi å dele det, men vi ønsker å holde prosessen privat, sier han.

- Enormt press Hvorvidt det i realiteten er mulig er han usikker på. Oppmerksomheten rundt ham er så stor at han knapt kan spise lunsj ute uten at noen tipser sladderpressen om hva han har pratet om. Røde løpere har han kuttet ut.

- Oppmerksomheten putter et enormt press på oss. Det er ikke som om jeg skal kjøpe en ny bukse. Det er så stort for oss, så personlig og privat. Så godt det lar seg gjøre skal vi beskytte prosessen vår med nebb og klør, sier han.

For tiden går det i ett for stylisten, som jobber sju dager i uka. I tillegg til å drive egen salong, skrive bok og lansere treningskolleksjon er han aktuell med en ny sesong av TV2-programmet «Happy Day», som har premiére i kveld.

- Oppgaven min er jo å se mennesker og å få mennesker til å se seg selv. Ønsket om å få lov til å jobbe med mennesker har vært med meg hele livet. Jeg har fått være med på dette og skjønt at jeg har en gave. Alle kan lære seg å sminke, style og klippe, men ytterst få blir kunstnere, sier han.

Familiebedrift Jan Thomas og ektemannen Christopher samarbeider om det meste. Når stylisten tar bilder til sin nye treningskolleksjon JTG står Christopher bak kameraet, mens Jan Thomas og svogeren Liam Mørch Husby (15) er modeller.

PÅ FOTOOPPTAK: Jan Thomas og Christopher Mørch Husby tok bilder til JTG. Christophers lillebror, Liam Sebastian Mørch Husby er også med som modell. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
PÅ FOTOOPPTAK: Jan Thomas og Christopher Mørch Husby tok bilder til JTG. Christophers lillebror, Liam Sebastian Mørch Husby er også med som modell. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer

- Det er jo en familiebedrift. Jeg er så stolt av den nye familien min. Dessuten skal kolleksjonen være for alle, så det er viktig med generasjonsspredningen, sier han.

- Det at vi kjenner hverandre så godt tilfører bildene ærlighet og kjærlighet. Det blir også mer avslappet. Det er ikke slik at vi trenger å jobbe sammen, men det er noe vi velger fordi vi ønsker det og fordi det fungerer optimalt på alle måter.

Jan Thomas er likevel klar på at han en dag vil slutte som businessmann.  

- Jeg skal gi meg mens jeg er på topp. Jeg vet ikke når det blir, men jeg skal ikke bli en sånn person der folk kan si at «han pleide jo å være flink».

UT PÅ TUR Dagbladet var med da Jan Thomas tok bilder til sin nye kolleksjon. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
UT PÅ TUR Dagbladet var med da Jan Thomas tok bilder til sin nye kolleksjon. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer