Janet for sexy for Singapore

Myndighetene i Singapore har funnet Janet Jacksons siste plate «All for you» for sterk kost for innbyggerne. Plata har blitt bannlyst på grunn av Jacksons lyriske seksuelle sidesprang.

Det er spesielt teksten i sangen «Would you mind» som har satt sinnene i kok i det konservative sørasiatiske landet. Departementet for film og publikasjoner mener at teksten inneholder eksplisitte seksuelle beskrivelser som må stanses ved grensa. Døm selv:

«I just gonna kiss you, suck you, taste you, ride you, feel you deep inside me ooh» ble for sterkt.

EMI, Jacksons distributør, har klaget på avgjørelsen, men det er mye som tyder på at de ikke kommer noen vei.

Homohentydning

For også hennes forrige suksessalbum led samme skjebne. «The velvet rope» ble sensurert på grunn av hentydninger til homoseksualitet og andre følsomme temaer for myndighetene.

Janet Jackson hadde en ganske puritansk ungdomstid med en mor som var medlem av sekten Jehovas Vitner. I fjor ble hun skilt etter et langvarig, hemmelig ekteskap med Elizondo Rene. Hun fikk ikke levd ut tenårene, og som 34-åring velger hun å ta pulsen på livet etter at ekteskapet gikk i vasken.

Janet nyter sex og elsker sitt nye singelliv, har hun fortalt Dagbladet. Dette kommer til uttrykk på hennes siste album, som må er mer seksuelt eksplisitt enn tidligere utgivelser.

Ally i samme båt

Myndighetene i Singapore har lang tradisjon i å svarteliste vestlige artister. Allerede i 1963 ble Peter, Paul og Marys slager «Puff, the magic dragon» bannlyst fordi sensorene trodde sangen henviste til bruk av marihuana. Pornografi er strengt forbudt, og tilgangen til Internett blir kontrollert gjennom en sentral server som filtrerer ut mistenkelige hjemmesider. Personlige parabolantenner er heller ikke tillatt.

I fjor ble dessuten en episode av Ally McBeal nektet vist på tv da hovedpersonen Ally (Calista Flockhart) og Ling (Lucy Liu) kysset hverandre på leppene.

per.steinar.moen@dagbladet.no

FOR STERKT: Myndighetene i Singapore mener Janet Jacksons siste album «All for you» er for sexy for salg i landet.