Janet til Norge

Janet Jackson (34) kommer til Norge. 5. november holder den kontroversielle og seksuelt frigjorte Jackson-søsteren konsert i Oslo.

Det er Janet Jacksons fanklubb Miss Janet som har offentliggjort Europa-delen av «All For You Tour 2001». Der er Oslo, Norge, bekreftet som tredje spillested etter Stockholm og Helsingfors.

Nyheten om Oslo-konserten kommer samtidig med at Janets nye «All For You»-album skaper reaksjoner både i Europa og Asia. Plata er forbudt i Singapore, og i England nekter Woolsworth, varehuskjeden som er størst i landet på salg av plater, å selge albumet.

Utstyrsfokus

Årsaken er de seksuelt utagerende tekstene til den nyskilte Jackson. Slik beskriver Janet sine lyster i låta «Would You Mind»: «I just wanna touch you, tease you, lick you, please you, love you, hold you, make love to you and I'm gonna kiss you, suck you, taste you, ride you, feel you deep inside me» synger Jackson. Og legger til: «Baby would you mind coming inside of me, letting your juices free deep in my passion.»

I tittellåta er størrelsen på menns utstyr temaet. I et ferskt intervju med den engelske musikkavisa NME innrømmer Janet at hun er opptatt av størrelsen.

- En fyr spurte meg om jeg er opptatt av størrelse. Og jeg sa ja. Akkurat som enkelte gutter er fikserte på bryster, rumpe og legger, så er vel jeg fiksert på størrelse, utdyper Janet som fyller 35 år 16. mai.

Et nytt nivå

På Jacksons forrige plate, «The Velvet Rope» (1997), var s&m et gjennomgangstema. Jackson har ikke lagt skjul på at hun er fascinert av fenomenet. Overfor NME forteller hun uten blygsel om alle sine piercinger.

- Tunga mi, nesa, brystvorta, klitoris, navlen... Jeg har tatt mange piercinger.

På spørsmål om det ikke var smertefullt å få en piercing i klitoris, svarer hun:

- Nei, nei. Det er en svært seksuell opplevelse. Men vedkommende som piercer må vite hva han gjør, for det har vært mange tilfeller der jenter har mistet følelsen.

Samtidig må Janet slite med trusler om søksmål fra sin nylig fraskilte ektemann, Rene Elizondo. Han truer med å skrive ei bok om Jackson med detaljer om hennes sexvaner. Han hevder blant annet at Janet har hatt en lang rekke lesbiske forhold på si. Janet nekter, og dermed ser det ut til at de to møtes i retten. Janet benytter da også anledningen til å ta et heller krast oppgjør med eksmannen på den nye plata. I låta «Love Scene» synger hun:

«I'll never be your lover, I'm gonna make you suffer, you stupid motherfucker.»

Tarmskylling

I NME-intervjuet forteller også Jackson om sitt behov for innvendig renhet.

- Da vi vokste opp, hadde vi kolikk hele tida, forteller hun. Derfor sverger hun nå til tarmskylling.

- Du vasker huden din, du tar en dusj hver dag, så hvorfor ikke vaske innsida også? spør hun. Janets svar er tarmskylling med kaffe.

- Det renser systemet, det renser leveren. Du blir helt gira etterpå, sier hun. Og konkluderer:

- Du får et tonn med energi av det. Men du kan ikke gjøre det for ofte.

Eksplosive sceneshow

Artisten som lenge bare ble sett på som lillesøsteren til sin åtte år eldre bror Michael, burde ha få problemer med å finansiere sine vaner. I forrige uke gikk «All For You»-albumet rett inn på førsteplass på Billboard med 607000 solgte. Dette er Janets femte album som topper Billboards albumliste.

Da billettene til USA-delen av «All For You Tour 2001» ble lagt ut i forrige uke, forsvant 150000 billetter på tre timer.

Jacksons turné starter 5. juli i Vancouver, Canada. 31. oktober åpner hun Europa-turneen med en konsert i Stockholm. Fem dager seinere, 5. november, står Oslo på programmet. Med seg har hun åtte dansere og sju musikere. Jackson er kjent for sine eksplosive sceneshow. Hun fikk terningkast seks av Dagbladets anmelder sist hun turnerte Norge og resten av Europa, våren 1998.