Janne alene

I flere år har Janne Formoe hatt monologen «Neverending Story» i bakhodet. Nå tar hun den til scenen

Janne Formoe (28) har en rolig periode på Nationaltheatret og har fått teatersjef Eirik Stubøs velsignelse til å spille «Neverending Story» på Smuget.

- Det begynte som en oppgave jeg hadde på Teaterhøgskolen. Bjørnar Teigen og jeg skrev en timinutters monolog som jeg siden har utviklet, og spilt noen ganger. Men jeg har aldri satt den opp i ferdig versjon før, forteller Formoe. Hun er for tida i full gang med prøvene under kyndig veiledning av regissør Lars Erik Holter.

- Alt gikk så fort da det først var bestemt at jeg skulle gjøre det, og det passer meg bra, for jeg er veldig impulsiv som person. Men nå har jeg en litt sånn «uææ»-følelse inni meg. Men dette er noe jeg har hatt veldig lyst til å gjøre lenge, og nå var tida inne, sier Formoe. Hun gikk ut fra Teaterhøgskolen i 2000, og har siden vært engasjert både av Teater Ibsen, Trøndelag Teater, Riksteatret og Nationaltheatret. I tillegg til å spille i både «Buddy» og «Svarte penger, hvite løgner», samt en viss sketsj med Kristopher Schau i «Team Antonsen».

- Det var en morsom opplevelse, selv om jeg ikke ante at det kom til å medføre et sånt styr. For meg var det en skuespillerjobb, jeg ville aldri ha vært så frekk og freidig hvis jeg var på en ordentlig date, sier hun.