-  Janne er ond

Ole Klemetsen er ikke snau i sin beskrivelse av Janne Rønningen.

Det er vel ingen overraskelse at man kan ryke i tottene på hverandre når man tilbringer tre uker på ei øde øy sammen. Men kjendisoppholdet på Robinson-øya ble et utrivelig møte mellom enkelte av deltakerne. Ole Klemetsen mangler nesten ord når han prøver å beskrive lagkamerat og standupkomiker Janne Rønningen.

Håpløs

-  Hun er det mest håpløse jeg har vært borti noen gang. Hun gjorde ikke annet enn å lage et helvete under hele oppholdet. Hun var ufattelig lat og lå rett ut dagen lang. Når det gjaldt matlaging for eksempel, bidro hun nesten aldri med noe som helst. Men spiste - ja, det gjorde hun. Etter at vi andre hadde slitt og holdt på for å lage noe.

-  Jøss, alt han sier er jo sant, sier en lite overrasket Rønningen.

-  Jeg er ond tvers igjennom. Det kan selv moren min skrive under på. Ond, lat og ja, jeg har rett og slett ikke noe hjerte. Det var ren og skjær ondskap som hindret meg i å bidra på øya. Jeg kunne jo kanskje ha brettet opp ermene og tatt i et tak, men det var så fint å ligge der på stranda og betrakte og beundre Ole mens han bygde hytte og lagde mat, sier Rønningen.

Humorløs komiker

Men Klemetsen stopper ikke der. Humoren hennes har han heller ingenting til overs for.

-  Hun er det minst morsomme mennesket jeg kan tenke meg, og hun lever visstnok av å være morsom. Nei, jeg er fremdeles litt sjokkert. De svenske standupkomikerne lo vi så vi grein av, men Janne sa ikke et kløyva morsomt ord på tre uker! Det var syting og klaging dagen lang.

-  Ja, det har han også helt rett i. Det må jeg jo bare beklage. Men når man har en så sofistikert form for humor som Ole, så skjønner jeg at det jeg driver med, blir litt for simpelt.

Klemetsen understreker at det ikke er ofte han misliker andre mennesker. Men denne gangen gjør han det til gjengjeld til gagns.

Ikke bare Klemetsen

Klemetsen mener han ikke er alene om å føle det slik.

-  De eneste som likte henne på øya, var myggen og sandfluene. Naturligvis har folk ulik sans for humor, og det kan være det bare var jeg som ikke forsto Jannes form, men det tviler jeg på. Jeg så i hvert fall ingen som lo.

-  Det er litt trist å høre, for det jeg gledet meg mest til ved å komme hjem til Norge, var nemlig å ta en iskald øl med Ole. Nå har jeg hørt at han vil rope «jævla drittkjerring» til meg og legge på dersom jeg ringer ham. Men, når man er så tvers igjennom god som Ole, så skjønner jeg at man velger sine venner med omhu.

-  En siste ting, Rønningen. Du snakker så varmt om ham at du nesten virker forelsket?

-  Selv om man ikke er forelsket i en person, så betyr ikke det at man ikke liker dem veldig, veldig godt. Jeg kunne kanskje ha funnet plass i hjertet mitt, hvis det ikke var for at jeg er så fryktelig forelsket allerede.

KRITISK: Ole Klemetsen slår verbale svingslag mot Janne Rønningen som han var sammen med på Robinson-øya i tre uker. - Det ondeste menneske jeg har møtt, sier han.
AUDA! - Dette er trist å høre, sier Janne Rønningen.
PÅ ØYA: Det norske kjendislaget på Robinson-øya. Fra venstre: Jan Simonsen, Gry Jannicke Jarlum, Ole Klemetsen, Janne Rønningen og Lene Elise Bergum.