Jannicke blir cyberbabe

Jannicke Abrahamsen (21) går rett fra søte Sandy i «Grease» til frekke Babe i cybermusikalen «Mannen som erobret framtiden» i Skien.

- Det blir en veldig kontrast fra «Grease», der jeg har gått tilbake i tid både i musikk og handling. Nå må jeg se framover. Det blir kjempespennende, sier Jannicke.

Musikalen «Mannen som erobret framtiden» har premiere i Ibsenhuset i Skien 1. januar, og er en moderne versjon av den udødelige kjærlighetshistorien - «Romeo og Julie» i «The Matrix»' ånd. Handlingen starter i vår virkelige verden. Via dataskjermen møter Babe helten Hacker, og etter hvert dras hun inn i hans nettunivers. Der starter problemene.

I hjembyen

- Babe er en vanlig datainteressert jente som leker på Internett. Via Hacker blir hun dratt inn i cyberspace, og forelsker seg i ham. Babe vil ikke leve i cyberspace, men i den virkelige verden, sier Jannicke Abrahamsen.

Den tidligere barnestjernen er selv fra Skien, og gleder seg til å stå på scenen i hjembyen sammen med flere fra det lokale musikk- og dansemiljøet.

Dan Hagen (34) har skrevet stykket, og han spiller selv rollen som den beintøffe Hacker. I fjor sto han bak rockeoperaen «Ibsens gåte» i Skien.

- Hacker er en blanding av Bill Gates, Josef Stalin og Elvis Presley, som i løpet av den 75 minutter lange forestillingen transformeres til det moderne mennesket: en superintelligent, men følelsesløs skapning. For å si det med Bill Gates: «Bare den paranoide overlever», sier Dan Hagen.

Følelser forbudt

Spørsmålet er om kjærligheten overlever. I cyberspace har man nemlig funnet opp en maskin som fjerner alle følelser.

- Kjærligheten har stadig trangere kår. Har vi i det hele tatt bruk for følelser i det moderne samfunn? spør Dan Hagen.

Oppsetningen er et samarbeid mellom Dan Hagen og Skien 1000 år, og forestillingen vil inngå som en del av byens tusenårsfeiring.

BABE OG HACKER: Jannicke Abrahamsen (21) og Dan Haagen (34) har hovedrollene i en ny milenniummusikal som settes opp i Ibsenhuset i Skien 1. nyttårsdag.