Januar. Bruksanvisning.

tips: «Jeg heter januar, og jeg er svært til kar, og kommer jeg, så må du ikke gå med nesa bar!» sang du, fra toppen av den bratteste bakken i barnehagen.

«Men gaver kan jeg gi: Hvis du vil stå på ski, så strør jeg snø på vei og sti, i bakkehell og li!»

Men hva hvis du ikke vil stå på ski? Hva hvis du ikke har parkdress og nye sherrox, bare støvletter som sklir i snøen og en tydelig følelse av at julegavene ikke er nok til å holde motet oppe? Hva skal du gjøre med januar? Svar: Du skal innbille deg at det er sommer. Her er lista som gjør det mulig.

17/1: Ta med discman og varmeflaske, legg deg under dyna og spill «Sommartider» . Nynn med på hey hey.

18/1: Drikk paraplydrink . Skaff: en neve frisk mynte, 8 cl sodavann - for eksempel Schweppes Club Soda - 2 ss sukker, 4 cl hvit rom, 1 lime og en haug knust is. Mos mynte og sukker, hell i sodavann, rør, ha i rom, rør, press limen, rør, fyll med is, rør. Vips: Mojito.

19/1: Spill inn en opptakskassett med Elvis «A little less conversation», Sugarbabes «Freak like me» og Paperboys «Barcelona». Sett gule solbriller på nesa og gå deg en walkman-tur.

20/1: Samle vennene dine. Lag teater av Tove Janssons bok «Hvem skal trøste Knøttet?». Sørg for at du får være Snusmumriken (vandreren med fiskestanga).

21/1: Se sola . Bor du i Bergen: Gå ut mellom O9.23 og 16.19. Bor du i Oslo: Gå ut mellom 08.58 og 16.01 Bor du i Trondheim: Gå ut mellom 09.29 og 15.33. Bor du i Tromsø: Gå ut mellom 10.42 og 13.11. Bor du i Hammerfest må vi bare beklage.

22/1: Dra til Botanisk Hage på Tøyen (åpent fra 11 til 16). Innta det tropiske veksthuset. Stikk nesa ned i en tropisk plante.

23/1: Utnytt at det er latinfestival i Trondheim. Dans salsa hele helga, eller få en mørkøyet musiker til å rope «Bella!» etter deg.

24/1: Lek Rhodos i Askim. Fredag er Østfoldbadet åpent til midnatt, det er badedisco fra klokka 21, og hvis du kjøper is har du lov til å spise den mens du plasker med beina.

25/1: Finn en stol. Heng badetøyet fra i går til tørk. (Bor du i Hammerfest: Here comes the sun. Gå ut mellom 10.25 og 12.53.)

26/1: Få kjæresten eller en tilfeldig forbipasserende til å hviske «Chickelacke!» i øret ditt.

28/1: Skaff deg frø til spanske mageritter . Du kan plante dem nå, i vinduskarmen.

29/1: Let fram en slant selvbruningskrem . Mal klokkeskille på venstrearmen.

30/1: Kjøp Hawaiian Tropic sololje. Legg deg på et gulv med varmekabler . For optimal effekt: Bland litt sand i sololjen (hvis du ikke har: stjel av grusen naboen strør i oppkjørselen).

31/1: Sett fart på sakene: Grav et hull i snøen der du tror de første hestehovene vil komme.

Gled.. deg til sommeren.