Japanske menn drar på hotellferie med virtuelle kjærester

Der betaler de gjerne for to, selv om kjæresten kun lever inne i en Nintendo.

DAMER: Manaka, Rinko og Nene er de tre jentene du kan bli virituell kjæreste med i Nintendo-spillet Love Plus. Foto: Konami
DAMER: Manaka, Rinko og Nene er de tre jentene du kan bli virituell kjæreste med i Nintendo-spillet Love Plus. Foto: KonamiVis mer

||| (Dagbladet): Dataspillet Love Plus ble lansert i Japan i fjor. I spillet kan menn (ja, det er stort sett menn) «date» tre forskjellige «damer» og bygge et virtuelt forhold. Så langt er det solgt 430 000 kopier av spillet.

Man får «kjærestepoeng» for å gjøre forskjellige aktiviteter som å leie hender til skolen, utveksle flørtende tekstmeldinger og møtes på spesielle steder for et nattakyss. Ved å bruke mikrofonen kan spillerne ha liksomsamtaler med sine virtuelle kjærester etter faste mønstre.

De tre jentene i spillet er Manaka, Rinko og Nene. Manaka liker å spille tennis og har blodtype A, Rinko er glad i potetgull og liker punkmusikk, mens Nene foretrekker husarbeid og er mer moden.

Hvis man oppnår nok poeng i spillet, er belønningen en virituell reise til den romantiske byen Atami, kjært mål for bryllupsreiser i Japan.

2000 japanske menn Atami har opplevd nedgang i turistbesøket på grunn av færre ekteskapsinngåelser i Japan, men i sommer kaster de seg på Love Plus-bølgen. De startet en reklamekampanje der de tilbyr Love Plus-heltene en ekte romantisk reise til de romantiske strendene. Med på lasset har de japanske mennene med seg sin Nintendo der kjæresten bor og lever sitt virtuelle liv.

Kampanjen kan sies å ha vært vellykket. Så langt har over 2000 japanske menn besøkt byen sammen med sin Nintendo, skriver The Wall Street Journal.

- Atami har alltid vært et romantisk sted, men nå er det også romantisk for en moderne generasjon, sier Sakae Saito, borgermester i byen, til avisa.

RINKO: Her er Rinko, som er glad i potetgull. Foto: Konami
RINKO: Her er Rinko, som er glad i potetgull. Foto: Konami Vis mer

I byen finnes det nå 13 romantiske steder der spillerne kan registrere seg med mobilene sine. En app legger da på den virtuelle kjæresten på linsa, slik at en forbipasserende kan ta bilde av den japanske mannen sammen med sin virtuelle kjæreste.

Må spille mye Love Plus-spillet er svært omfattende og det krever daglig spilling om man skal bygge et virtuelt forhold. WSJ møtte en japansk mann, Shunsuke Kato, i Atami som hadde forhåpninger om en hyggelig tur.

Det ble det ikke, siden hans virtuelle kjæreste, Manaka, ikke ønsket å snakke med ham. Grunn? Han hadde jobbet for mye i det siste og bare snakket med henne i rundt ti minutter hver dag.

- På fridager bruker jeg et par timer sammen med henne. Jeg tror at forholdet mitt til Manaka er litt lunkent i forhold til andre Love Plus-spillere her, sier Kato.

Betaler for to Hotelleiere i Atami har imidlertid all grunn til å juble. De har blitt kurset i hvordan de tar imot Love Plus-spillerne, som ofte ønsker dobbeltrom - til tross for at de altså bare er én person og en spillkonsoll.

NENE: Barmfagre Nene er den mer stille typen, som liker husarbeid og skrekkfilmer. Foto: Konami
NENE: Barmfagre Nene er den mer stille typen, som liker husarbeid og skrekkfilmer. Foto: Konami Vis mer

De mest dedikerte spillerne insisterer til og med på å betale for to personer.

Det planlegges flere utvidelser til Love Plus-spillet. Allerede nå kan spillet synkroniserers opp mot reell tid, det vil si at spillerne ikke kan snakke med «kjæresten» om natta, fordi hun sover. Det ventes også at spillerne skal holde orden på bursdager og andre merkedager, for å få poeng.