BLE SKADET: To medlemmer av den japanske popgruppa AKB48 er innlagt på sykehus med skader etter at gruppa ble angrepet under et opptreden. Foto: Scanpix/AFP PHOTO
BLE SKADET: To medlemmer av den japanske popgruppa AKB48 er innlagt på sykehus med skader etter at gruppa ble angrepet under et opptreden. Foto: Scanpix/AFP PHOTOVis mer

Japanske popidoler angrepet av mann med sag

To tenåringsjenter som er med i ett av Japans mest populære popband, er innlagt på sykehus etter å ha blitt angrepet av en mann utstyrt med sag.

Angrepet skjedde idet bandet AKB48 hadde en gratis minikonsert der fans sto i kø for å bli fotografert sammen med popidolene.

Rina Kawaei (19) og Anna Iriyama (18) brakk begge høyre hånd og ble påført en rekke kutt i armer og hode da mannen gikk løs på dem med en 50 centimeter lang sag under arrangementet i Iwate nord i Japan søndag.

Begge var mandag innlagt på sykehus, men de vil bli utskrevet tirsdag, ifølge en uttalelse fra gruppen. Fans har fortalt til japanske medier at de hørte et skrik fra en av de unge artistene idet mannen gikk til angrep. Deretter kastet sikkerhetsvakter og andre blant publikum seg over mannen og holdt ham fast til politiet ankom.

En ansatt skal også ha blitt skadd under tumultene. En 24 år gammel mann, som beskrives som arbeidsløs, er pågrepet av politiet, mistenkt for drapsforsøk.

AKB48 er et særskilt japansk fenomen og en blanding av talentshow og popband. Over 100 jenter konkurrerer om å være blant bandmedlemmene hver gang det skal gis ut en ny hit.

De har tidligere provosert med en tyggegummireklame der de skoleuniformkledde jentene deler tyggis munn til munn. Bandet har en streng intern kodeks om å bevare sitt uskyldsrene image, og en overnatting hos en kjæreste kan være nok til degradering og gråtkvalte beklagelser.

Konseptet er likevel blitt en gullgruve, ikke minst på grunn av en stor tilhengerskare, som kan møte jentene på minikonserter over hele landet. Jentene er også aktive på sosiale medier, der de pleier kontakt med fansen. (NTB)