Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jarle Aabø gir seg

«Ja til bilen»-Jarle gir seg som administrator. Dette oppgir han selv på Facebook-siden.

Jarle Aabø gir seg som administrator for Facebook-siden «Ja til bilen». Her fra en demonstrasjon mot bompenger. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
Jarle Aabø gir seg som administrator for Facebook-siden «Ja til bilen». Her fra en demonstrasjon mot bompenger. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

Driver av Facebook-siden «Ja til bilen», Jarle Aabø, gir seg som administrator. Dette forteller han selv på Facebook-siden.

«Ikke med det letteste hjerte, men jeg har bestemt meg for å fratre som administrator for FB-forumet Ja til bilen», skriver han på Facebook-siden og fortsetter:

«Det har vært fantastisk å få lov til å være med i dette elleville prosjekt, men nye engasjementer gjør at jeg er kommet i tidsnød. Hva som skjer videre med Ja til bilen overlates nå til administratorer, moderatorer og medlemmer. Takk for meg»

MDG-motstand

Aabø har uttrykt stor motstand mot Miljøpartiet de Grønne. Blant annet kjøpte han domenenavnet Eivindtredal.no for å legge ut skjermdumper om MDG-politikere.

I 2018 meldte han seg også inn i partiet.

Overfor Dagbladet kritiserte jussprofessor Hans Fredrik Marthinussen «Ja til bilens» omfattende omtale av MDG-ekteparet Lan Marie Berg og Eivind Trædal.

- Berg og Trædal må tåle mye fokus på MDG-politikk og om de eksempelvis kjører SUV til fjellet. Det er helt legitimt. Det spesielle er at dette foregår over veldig lang tid og er veldig personfokusert. Det skrives om hva slags barnevogn de har, og det stjeles private bilder fra Facebook som brukes i en annen kontekst. Aabø framsetter også masse udokumenterbare påstander mot dem, sa professoren.

Sju medarbeidere

Den gang sa Aabø til Dagbladet at Ja til bilen besto av sju medarbeidere som jobbet dugnad for Facebook-siden. Samtidig svarte han slik på kritikken fra Marthinussen:

- «Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo» produserer ordinære nyhetsartikler om samferdsel i Oslo, og våre kommentarfelt har alltid vært stengt. Vårt debattforum på Facebook, «Ja til bilen», sliter med det samme som statsministeren, Dagbladet og alle andre aktører på Facebook, de stygge nettrollene.

- Vi har identifisert over 400 troll som er blokkert fra våre spalter, vi har 12 moderatorer som sletter upassende innlegg løpende. Dette er innlegg ingen kan forhåndsgodkjenne. Undertegnede leder redaksjonen, og jeg har 20 års bakgrunn fra norsk presse, blant annet ti år i Dagens Næringsliv der Marie Simonsen var en kjær kollega, og vi har aldri utsatt noen for hets, hevdet Aabø overfor Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media