Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jarle Andhøy tiltalt igjen

Rot med papirene under «Berserk»-tur med Anne Kat. Hærland og Petter Baarli.

Eventyrer Jarle Andhøy må igjen møte i retten, denne gang tiltalt for ikke å ha hatt alle papirene i orden under en ekspedisjon i Sørishavet i fjor vår.

Statsadvokaten i Troms og Finnmark har tiltalt Andhøy for brudd på bilandsloven. Han skal ha sett bort fra kravene om tillatelse til ekspedisjoner sør for 60. breddegrad og for å ha dratt uten forsikring, skriver Nettavisen. Han må møte i Nord-Troms tingrett i februar.

Med i seilbåten «Berserk» var komiker Anne Kat. Hærland og artisten Petter Baarli. Ekspedisjonen ble filmet, og skal etter planen sendes på TVNorge.

Jarle Andhøy selv mener imidlertid at det ikke er riktig å kreve tillatelser for å seile i Antarktis.

- Jeg hevder at Norge må forholde seg til internasjonale forpliktelser gitt av havrettskonvensjonen og de klare forutsetningene for Antarktistraktatens tilblivelse, som sikrer alle retten til å ferdes på internasjonalt farvann. Det er på ingen måte slik at Norge har rett til å bestemme hvem som skal ha lov eller ikke til å seile i internasjonalt farvann i Antarktis, sier han til Nettavisen.

Andhøy ble i 2014 dømt til en bot på 45 000 kroner for å mangle tillatelse og forsikring da han i 2012 reiste til Antarktis for å lete etter spor etter båten «Berserk» som ble borte i en storm året før med et mannskap på tre om bord. Han anket denne dommen til Høyesterett, men anken ble avvist.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media