Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jarle Andhøys jakt på «Berserk» blir TV-serie

Kommer på TVNorge.

TILBAKE PÅ TV-SKJERMEN: Jarle Andhøys jakt på sannheten om hva som skjedde med «Berserk» blir serie på TVNorge. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TILBAKE PÅ TV-SKJERMEN: Jarle Andhøys jakt på sannheten om hva som skjedde med «Berserk» blir serie på TVNorge. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): TV-serien om Jarle Andhøys leting etter den forliste båten i Antarktis, og jakten på sannheten om hva som skjedde da den forliste med tre besetningsmedlemmer i februar 2011, vil bli sendt på TVNorge til våren.

Det får Dagbladet bekreftet fra Hanne McBride, mediesjef i SBS Discovery, som eier TVNorge.

Omkom Tom Gisle Bellika, Robert Skaanes og Leonard James Banks omkom da en orkan rammet Rosshavet mens Andhøy og Samuel Messie befant seg inne på isen med terrengmotorsykler og kom seg i sikkerhet på den bemannede Scott-basen.

- De var bra karer og erfarne sjømenn som fortjener å få fortelle sin egen historie. De fortjener at respektfulle spørsmål om ulykken og dokumenterte omstendigheter vi har kjempet for å få klarhet i kommer fram, sier Andhøy til VG i dag.

Kjempet for klarhet Returen året etter førte til at polarmyndighetene bøtela Andhøy med 45 000 kroner for ulovlig å ha reist til Antarktis. Han har nektet å betale og anket dommen til lagmannsretten.

Andhøy har tidligere klandret polarmyndighetene for å ha vært mer opptatt av regelrytteri enn den ukonvensjonelle ekspedisjonens sikkerhet, og mener forliset kunne vært unngått dersom ikke «Berserk» var blitt tvunget til å forlate en trygg havn.

Offentlig interesse Norsk Polarinstitutt har avvist alle påstander om at de har gjort noe som kunne hatt påvirkning på utfallet. Nå legger ikke Andhøy skjul på at motivasjonen med tv-serien er å sette søkelys på polarmyndighetenes fremferd og hevder å sitte på ny dokumentasjon i saken.

Programdirektør Eivind Landsverk i TVNorge forsvarer serien med at Andhøys søken etter sannhet fortjener å bli formidlet, og sier til VG at saken har stor offentlig interesse.

Jarle Andhøy har tidligere vært med i flere tv-serier om sine ekspedisjoner som har oppnådd gode seertall på NRK. Hans første tv-serie om den ulykksalige 2011-ekspedisjonen ble vist på TVNorge i 2012, etter at Borgarting lagmannsrett avviste et forsøk på å stanse den fra flere av de pårørende til de forulykkede.

Senere i dag skal TVNorges øvrige programtilbud for 2015 offentliggjøres.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media