Jarle Andhøys jakt på «Berserk» blir TV-serie

Kommer på TVNorge.

TILBAKE PÅ TV-SKJERMEN: Jarle Andhøys jakt på sannheten om hva som skjedde med «Berserk» blir serie på TVNorge. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TILBAKE PÅ TV-SKJERMEN: Jarle Andhøys jakt på sannheten om hva som skjedde med «Berserk» blir serie på TVNorge. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): TV-serien om Jarle Andhøys leting etter den forliste båten i Antarktis, og jakten på sannheten om hva som skjedde da den forliste med tre besetningsmedlemmer i februar 2011, vil bli sendt på TVNorge til våren.

Det får Dagbladet bekreftet fra Hanne McBride, mediesjef i SBS Discovery, som eier TVNorge.

Omkom Tom Gisle Bellika, Robert Skaanes og Leonard James Banks omkom da en orkan rammet Rosshavet mens Andhøy og Samuel Messie befant seg inne på isen med terrengmotorsykler og kom seg i sikkerhet på den bemannede Scott-basen.

- De var bra karer og erfarne sjømenn som fortjener å få fortelle sin egen historie. De fortjener at respektfulle spørsmål om ulykken og dokumenterte omstendigheter vi har kjempet for å få klarhet i kommer fram, sier Andhøy til VG i dag.

Kjempet for klarhet Returen året etter førte til at polarmyndighetene bøtela Andhøy med 45 000 kroner for ulovlig å ha reist til Antarktis. Han har nektet å betale og anket dommen til lagmannsretten.

Andhøy har tidligere klandret polarmyndighetene for å ha vært mer opptatt av regelrytteri enn den ukonvensjonelle ekspedisjonens sikkerhet, og mener forliset kunne vært unngått dersom ikke «Berserk» var blitt tvunget til å forlate en trygg havn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer