Jarle Bernhoft forsov seg til Roskildefestival-flyet

Måtte leie privatjet for å rekke sin egen konsert.

SPELLEMANN: Da Jarle Bernhoft gikk opp på Arena-scenen for å posere for fotografen mens scenen ble rigget opp, brøt det ut vill jubel fra de rundt 200 publikummerne som hadde møtt opp over en time før konsertstart. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
SPELLEMANN: Da Jarle Bernhoft gikk opp på Arena-scenen for å posere for fotografen mens scenen ble rigget opp, brøt det ut vill jubel fra de rundt 200 publikummerne som hadde møtt opp over en time før konsertstart. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.Vis mer

ROSKILDEFESTIVALEN (Dagbladet): Etter å ha vunnet to Spellemannpriser, ligget på den norske albumlista i godt over et år i strekk, spilt på «The Ellen DeGeneres Show», spiller Jarle Bernhoft sin potensielt største konsert i dag.

Men da han våkna i morges, var det ikke gitt at han skulle rekke konserten på Roskildefestivalens nest største scene.

- Jeg våkna fem minutter etter at flyet mitt hadde gått. Vi er midt inne i en flytteprosess, så ting er litt på halv åtte. Da jeg våkna var jeg så beflippa at jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre. Det var ganske forferdelig å våkne slik - samme dag som man skal spille på Roskildefestivalen, sier Bernhoft.

Betalte selv Alle flyene var fulle, og om han hadde kastet seg i bilen hadde han måttet gå rett på scenen - hvis han i det hele tatt hadde rukket det. Løsningen ble et privatfly fra Torp lufthavn - betalt av Bernhoft selv.

- Jeg er glad jeg har hjelpsomme folk rundt meg, for å si det sånn, sier Bernhoft og smiler skjevt.

Og råd til et privatfy, har han nok. Han står for 2011 mest solgte norske album og har blitt tildelt musikkstipender av Statoil og Music Export Norway til en verdi av 1,9 millioner kroner. Men selv sier han at han ikke tenker særlig på pengene.

- Det har aldri vært drivkraften min bak å drive med musikk. Jeg vet dessuten ikke om man blir millionær av platesalg i 2012, og har heller aldri fundert noe særlig over det.

Stående applaus Bernhoft har blitt omtalt som «Youtube-fenomenet» og «énmannsbandet». Det var de karakteristikkene som fikk ham booka til «The Ellen DeGeneres Show» før jul for å spille foran i underkant av tre millioner amerikanere.

- Det var skikkelig gøy. Det var en som jobbet i talkshowet som så meg på Youtube og tipsa de andre i redaksjonen. Jeg fikk i utgangspunktet beskjed om at jeg måtte kutte låta mi C'mon Talk ned til to og et halvt minutt, for at undersøkelser viser at folk zapper seg videre om låtene varer lenger enn det.

- Men du fikk stående applaus uansett?

- Det tror jeg alle som spiller får der, altså.

ROSKILDE-ROOKIE: Jarle Bernhoft har verken vært på eller spilt på Roskildefestivalen før. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
ROSKILDE-ROOKIE: Jarle Bernhoft har verken vært på eller spilt på Roskildefestivalen før. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer