Jarvis til angrep på musikerkolleger

Tidligere Pulp-vokalist er lei band som Razorlight.

(Dagbladet.no): Den tidligere Pulp-sangeren Jarvis Cocker solodebuterer 13. november, og i denne ukens utgave av NME går den 43 år gamle musikeren til et sviende angrep på yngre band.

Og det er særlig Razorlight som irriterer ham.

- Å lese et intervju med Razorlight er som å lese avisa The Economist. De snakker om hvor store de skal bli i Amerika, og at dette albumet er en oppfølger fra det forrige. Det er hva et plateselskap skal si, ikke folka i bandet, sier han til musikkmagasinet.

Liker feil

Cocker føler nemlig dyp sympati overfor band som dummer seg litt ut.

- Jeg har alltid likt folk som gjør feil. Jeg liker ikke karrieremennesker - det virker ikke passende når det gjelder musikk, som handler om følelser, sier han.

Han er skeptisk til at så få band har noe interessant å si.

- Til og med The Rapture, som jeg liker, snakker i et intervju om at manageren deres er den samme som har ansvaret for U2. Hvorfor vil jeg vite noe sånt? Det er ikke det musikk handler om. Jeg bryr meg ikke om hvem som er manageren deres. Jeg bryr meg ikke om hvem som lager gitarene deres. Jeg bryr meg virkelig ikke om hvor mange skiver de har solgt. Alt jeg vil vite er om de har noe interessant å si, og om de er interessante folk, uttaler Cocker.

PLATEAKTUELL: 43 år gamle Jarvis Cocker vet fortsatt å slenge med leppa. FOTO: SCANPIX/EPA
PLATEAKTUELL: 43 år gamle Jarvis Cocker vet fortsatt å slenge med leppa. FOTO: SCANPIX/EPA Vis mer

Hawley gjester

Pulp tok pause på ubestemt tid i 2002, og det er uklart om bandet noen gang vil spille sammen igjen. Cocker har også holdt en relativt lav profil de siste årene, selv om han lagde noen låter til den forrige Harry Potter-filmen.

Soloskiva har fått navnet «Jarvis», og Richard Hawley bekreftet overfor Dagbladet.no i sommer at han er blant gjestemusikerne på skiva.

Førstesingel «Running The World» ble kun sluppet på internett.

Pulps tre klassiske plater - «His\'N Hers», «Different Class» og «This Is Hardcore» ble nylig reutgitt.