Jason Derulo og folkekjær tunisisk sanger til Nobelkonserten

Flere artister klare.

SPRETTEN: Jason Derulo er en av verdens fremste R&B-sangere. Nå kommer han til Norge. Foto: NTB SCANPIX
SPRETTEN: Jason Derulo er en av verdens fremste R&B-sangere. Nå kommer han til Norge. Foto: NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): A-ha, Aurora Aksnes, Kygo og Jay Leno får følge av den amerikanske R&B-sangeren Jason Derulo til Fornebu 11. desember.

Det bekrefter Nobelinstituttet i dag.

Derulo, som slo gjennom i både Norge og resten av verden med låta «Watcha Say» i 2009, etter først å ha vært låtskriver for folk som Diddy og Lil' Wayne, skal opptre på Nobels fredspriskonsert til ære for prismottakerne i den tunisiske kvartetten for nasjonal dialog.

Tunisisk sanger 26-åringen fra Miami har hatt en rekke låter i øverste skikt av hitlistene, seinest i år med «Want To Want Me», som lå 22 uker på VG-lista.

Låta skal ifølge Nobelinstituttets pressemelding i dag ha verdensrekord i antall listinger hos radiostasjoner.

Enda et tilskudd til årets fredspriskonsert er sangeren og låtskriveren Emel Mathlouthi (33), som i likhet med årets prismottakere kommer fra Tunisia.

Hun er kjent i det nordafrikanske landet for sine protestsanger, ikke minst «Kelmti Horra» - «Mitt ord er fritt» - som ble en nasjonalskatt og uoffisiell temalåt for demokratibevegelsen i kjølvannet av opprøret i landet i 2010.

- Prestisjefylt Det er nettopp Tunisias overgang til et pluralistisk demokrati, der flere andre arabiske land har degenerert til borgerkrig og kaos etter tilsvarende folkelige bevegelser, som har sikret kvartetten Nobels fredspris.

- Som tunisier er selvsagt årets fredspris-mottaker nær og kjær i mitt hjerte. Takk til det norske Nobelinstitutt, som gir meg denne meget prestisjefylte muligheten til å ære sanne helter i mitt land, sier Mathlouthi ifølge pressemeldinga.

Det er første gang konserten avholdes i Telenor arena, landets største innendørs konsertarena. Her skal artistene få fremføre flere låter enn det som har vært vanlig ved tidligere fredspriskonserter.

Flere internasjonale artister vil bli annonsert de kommende dagene.

FRA TUNISIA: Emel Mathlouthis låter er sterkt knytet til demokratibevegelsen i Tunisia. Foto: NTB SCANPIX
FRA TUNISIA: Emel Mathlouthis låter er sterkt knytet til demokratibevegelsen i Tunisia. Foto: NTB SCANPIX Vis mer