Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jason Leigh lar seg se

Jennifer Jason Leigh (f. 1958) er en av de få interessante og uforutsigbare innen sin amerikanske skuespillergenerasjon - hun tar gjerne de store svingene, «safer» ikke, men jobber så å si uten sikkerhetsnett.

Også i en så pass fæl og masochistisk historie som denne fascinerer hun. Hun er ikke tittelens Georgia (Mare Winningham), men Georgias søster Sadie, som lever i skyggen av søsteren, som fikk alt: En stor stemme innen folk/country, et likevektig vesen, godt familieliv og kjernesunne barn. Sadie, stakkar, havnet i rock og dop og har ikke stemme til noen ting.

Hun driver inn i og ut av en del band i 3. divisjon, samtidig som hun driver inn i og ut av forholdet til søsteren. Hun pådrar seg et slags ekteskap med den hundehengivne beundreren Axel (Max Perlich).

En ganske skrekkelig familiesaga - til overmål skrevet av Jennifer Jason Leighs mor, TV-forfatteren Barbara Turner. Og eneste grunn til å løse billett er Jason Leigh fordi hun gir seg så uforbeholdent over til denne smale, ikke spesielt interessant skrevne rollen, som hun nærmest fillerister for muligheter.