Javel. Akkurat. Nettopp, Thune

Thune uttrykte tidligere sin skepsis til ønsket om demokrati i Irak.

IKKE SNAU: - Thune er ikke snau, han sammenligner debattenes skepsis til utviklingen i Egypt, som har vist seg å stemme, med synspunkter med tidligere tiders mannssjåvinisme og rasisme, skriver artikkelforfatteren. Foto: Bjørn Langsem
IKKE SNAU: - Thune er ikke snau, han sammenligner debattenes skepsis til utviklingen i Egypt, som har vist seg å stemme, med synspunkter med tidligere tiders mannssjåvinisme og rasisme, skriver artikkelforfatteren. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Henrik Thune kommer i Dagbladet med en oppvisning i dobbeltmoral eventuelt amnesi som det er lenge siden man har sett så eksplisitt. Han kritiserer blant annet Halvor Fosli fordi en debattstreng på hans Facebook-side, som Thune har fått tilsendt, utrykker skepsis til utviklingen i Egypt. En forsker burde kanskje vurdere moralen i å referere den offentlig, eller å kopiere den og sende til noen som ikke er venn av Fosli, noe jeg for øvrig er.

«Jeg stusset litt mens jeg leste. Det er klart det er krevende å bygge demokratier. Men argumentene manglet konsekvens, og var enkle å tilbakevise. Dessuten hadde de en strukturell likhet med angrepene mot innføring av allmenn stemmerett for kvinner i Norge 1913 («fordi kvinner var oppfarende og manglet rasjonalitet») eller argumentene mot den såkalte «Voting Rights Act of 1965» som ga svarte full stemmerett i USA («fordi svarte gjorde det dårligere på IQ-tester enn hvite»).»

Thune er ikke snau, han sammenligner debattenes skepsis til utviklingen i Egypt, som har vist seg å stemme, med synspunkter med tidligere tiders mannssjåvinisme og rasisme. Spesielt hvis man har litt hukommelse. Thune var nemlig stadig i mediene i mange år der han uttrykte sin skepsis til ønsket om demokrati i Irak, og konsekvent snakket han muligheten for dette ned. Thune fikk rik tilgang i aviser og etermedier, men dessverre er det kun en del av det skriftlige som er tilgjengelig nå:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer