Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jay Farrar

Fargerikt og variert fra alt.country-veteran.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Generasjonsskifte i den alternative countryleiren: Den 33-årige Uncle Tupelo-grunnleggeren og Son Volt-sjefen Jay Farrar er allerede overført til veteranklassen av den unge, «Dylan-i-1966»-kreative kjekkasen Ryan Adams.

Mulig Farrar selv har innsett dette, for på soloprosjektet «Sebastopol» er han midtlivskrise-fresh, mer søkende og mer på hugget enn man hadde grunn til håpe etter idétørketendensene på tre likelydende og nyansefattige Son Volt-album.

Farrar har fortsatt sin unike musikalske signatur i behold - det holder å høre åpningssporet «Feel Free» i noen korte sekunder før du skjønner at det er ham - men fletter den inn i et fargerikt og i dobbel forstand variert låtmateriale. 17 låter er fem for mye, men høydepunktene på denne skiva, produsert av Madrugada-produsent John Agnello, gir håp om at Farrar ikke akter å henge seg opp i alt.country-hornet på veggen riktig ennå. Duetten med Gillian Welch på «Barstow» viser at Farrar fortsatt kan levere tidløse countryklassikere hvis han bare gidder.

Hele Norges coronakart