Jay Leno gir seg

USAs talkshow-konge overlater roret til andre.

(Dagbladet.no): Ja, ikke med en gang, men i 2009. Da blir han 59 år gammel og han har lovt å ta med kona ut på restaurant en gang før han fyller 60 år.

Satt dagsorden

Jay Leno tok over for Johnny Carson i 1992, etter en knivskarp duell mot David Letterman. Det resulterte i at Letterman forlot fjernsynsnettverket NBC og gikk til CBS der han nå har sitt kveldsshow som sendes samtidig med Lenos show.

Leno har flest seere av de to i dag, men rundt seks millioner. Letterman har fire.

Selv om det meste dreier seg om humor, filmstjerner, rare dyr, og sprø påfunn i showet til Leno, så har det også vært en arena for nyhetsstoff. Blant annet annonserte Arnold Schwarzenegger at han stiller som guvernørkandidat i California i programmet til Leno. Også Hug Grant skapte nyhetsoverskrifter da han første gang snakket ut etter at han var blitt arrestert sammen med en prostituert i Los Angeles.

Bursdag

Det var i forbindelse med 50-års markeringen av programmet «The Tonight Show» på NBC at Jay Leno slapp bomben om at han slutter. Han har nylig signert en ny femårs-avtale, som sikrer komikeren en inntekt på 175 millioner kroner i året.

Samtidig med at Leno fortalte at han slutter, så opplyste han også om hvem som tar over. I motsetning til jobbkampen mellom Leno og Letterman for 12 år siden, så har NBC allerede bestemt seg for at Conan O' Brian tar over i 2009.

Han er i dag nesten vel så populær som Leno i programmet «Late Night» på NBC. Dette programmet er bygd over samme lest som Lenos program, men sendes enda senere og er enda frekke og løsere i snippen.

KAFEBESØK:</B> I en spesialutgave av «The Tonight Show» intervjuet Jay Leno de kvinnelige rolleinnhaverne i TV-serien Friends, i den berømte sofaen på settet til serien.
LENO FOR PRESIDENT: Jay Leno elsker å fleipe med presidenter, og Bush får høre det stadig vekk. Likevel turte John Kerry stille i showet til Leno.
SLAPP NYHETEN:</B> At Arnold stilte som guvernør-kandidat ble første gang kjent på Jay Lenos show.