Jay-Z håndplukket norske produsenter

«Norsk» nr. 1 i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): R&B-artisten Ne-Yo topper Billboards albumliste - med et solid bidrag fra de norske produsentene Mikkel S. Eriksen og Tor Erik Hermansen.

Duoen - som utgjør produksjonsteamet Stargate - har skrevet fire av 12 låter på «In My Own Words». Jay-Z - en av tidenes største rappere som nå er en av direktørene i plateselskapet Def Jam - er overlykkelig på vegne av artisten.

- Han (Ne-Yo) er et naturtalent. Hver gang det skjer, at et talent vinner, skaper det røre i musikkbransjen. Det er praktfullt, sier han til nyhetsbyrået AP.

Valgte ut låter

Jay-Z hadde en slags redaktørrolle for albumet. Det var han som bestemte hvilke låter som skulle med, og hvilke som skulle legges bort.

Med andre ord er det han som har bestemt at låtene fra Stargate skulle med på skiva. Jay-Z ble selv hyllet som artist for å hjelpe ukjente produsenter fram i lyset. Kanye West fikk for eksempel sitt gjennombrudd på bakgrunn av sin produsentjobb på Jay-Z-skiva «The Blueprint».

- Min greie var å gjøre albumet kort og kontant. Når en artist utgir sitt første album, er det en tendens til at de helst vil ha med 21 låter, forteller han til AP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer