Jay-Z håndplukket norske produsenter

«Norsk» nr. 1 i USA.

(Dagbladet.no): R&B-artisten Ne-Yo topper Billboards albumliste - med et solid bidrag fra de norske produsentene Mikkel S. Eriksen og Tor Erik Hermansen.

Duoen - som utgjør produksjonsteamet Stargate - har skrevet fire av 12 låter på «In My Own Words». Jay-Z - en av tidenes største rappere som nå er en av direktørene i plateselskapet Def Jam - er overlykkelig på vegne av artisten.

- Han (Ne-Yo) er et naturtalent. Hver gang det skjer, at et talent vinner, skaper det røre i musikkbransjen. Det er praktfullt, sier han til nyhetsbyrået AP.

Valgte ut låter

Jay-Z hadde en slags redaktørrolle for albumet. Det var han som bestemte hvilke låter som skulle med, og hvilke som skulle legges bort.

Med andre ord er det han som har bestemt at låtene fra Stargate skulle med på skiva. Jay-Z ble selv hyllet som artist for å hjelpe ukjente produsenter fram i lyset. Kanye West fikk for eksempel sitt gjennombrudd på bakgrunn av sin produsentjobb på Jay-Z-skiva «The Blueprint».

- Min greie var å gjøre albumet kort og kontant. Når en artist utgir sitt første album, er det en tendens til at de helst vil ha med 21 låter, forteller han til AP.

Jay-Z tror 22-åringen nå har muligheten til å bli en av USAs største artister. Det vil i tilfelle også føre til et stort gjennombrudd for Stargate, som produserte singelhiten «So Sick».

TIL TOPPS: Det norske produksjonsteamet Stargate har laget fire av låtene på plata som for tiden topper albumlista i USA. FOTO: ØRJAN F. ELLINGVÅG
TIL TOPPS: Det norske produksjonsteamet Stargate har laget fire av låtene på plata som for tiden topper albumlista i USA. FOTO: ØRJAN F. ELLINGVÅG Vis mer

- Han kan synge, han kan danse, og han har hele pakka. I tillegg er han en fantastisk låtskriver.

Fet sjekk i vente

«In My Own Words» har solgt 310 000 eksemplarer den første uka i USA.

Mikkel S. Eriksen sier i dagens Dagbladet at singelen «So Sick» for tiden spiller 18 000 ganger på radiostasjonene i USA. Det kan dermed ligge an til gode royaltypenger for produksjonsduoen.

Eriksen forteller at de møtte Ne-Yo for første gang for et år siden.

- Ne-Yo skrev tekstene sjøl, vi lagde musikken og skrev låtene. Naturtalentet demonstrerte han på «So Sick». Det er ikke uvanlig at artister trenger flere hundre takes i studio. Ne-Yo gjorde «So Sick» på tre.

PLATEBOSS: Det var Jay-Z som tok avgjørelsen om at Stargate-låtene skulle med på Ne-Yos album.
MYKT TALENT: Ne-Yo er amerikanernes nye yndling. Skiva hans fikk <a href=http://www.dagbladet.no/kultur/2006/02/28/459200.html>terningkast tre</a> i Dagbladet.