Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jay Z i rettssak: - Rettigheter er ikke mitt ansvar

Saksøkt for å ha stjålet musikk til låten «Big Pimpin'».

I RETTEN: Jay Z på vei til retten for å forklare seg om bruken av egyptisk musikk i en av låtene hans. Foto: Mario Anzuoni / Reuters / NTB scanpix
I RETTEN: Jay Z på vei til retten for å forklare seg om bruken av egyptisk musikk i en av låtene hans. Foto: Mario Anzuoni / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rapperen Jay Z sier det ikke er hans ansvar å klarere rettigheter for musikk som ble brukt i en av låtene hans. Jay Z er saksøkt for å ha stjålet musikk til låten «Big Pimpin'».

Sammen med produsent Timothy «Timbaland» Mosley og flere andre er Jay Z saksøkt av nevøen til en avdød egyptisk komponist for å ha brukt musikk fra melodien «Khosara, Khosara» uten tillatelse. Da han ble spurt om brukern var klarert, svarte Jay Z:

- Det er ikke noe jeg driver med. Jeg lager musikk. Jeg trodde denne musikken var skrevet av produsenten min og hadde ingen grunn til å tro at den var tatt opp fra en annen kilde.

Produsent Timbaland sier han fant musikken på en CD med arabisk musikk merket «lisensfri» og at han derfor oppfattet at den kunne brukes fritt og uten vederlag.

Da han fikk beskjed av sine rådgivere om at musikken var rettighetsbelagt, spurte han umiddelbart hvordan situasjonen kunne løses og endte opp med å betale 100.000 dollar til plateselskapet EMI Music Arabia.

Timbaland sier han aldri tidligere har vært i kontakt med egypteren som har saksøkt ham og sier hans første reaksjon da han hørte om søksmålet var å lure på hvem i all verden han hadde betalt 100.000 dollar til.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!