Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jay-Z kjøper norske Wimp

For nesten en halv milliard.

BIG WIMPIN': Jay-Zs selskap Project Panter Bidco, vil kjøpe strømmetjenesten Wimp for nesten en halv milliard kroner. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
BIG WIMPIN': Jay-Zs selskap Project Panter Bidco, vil kjøpe strømmetjenesten Wimp for nesten en halv milliard kroner. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Artisten Jay-Z skal kjøpe det norske strømmeselskapet Wimp.

Det melder Schibsted i en pressemelding.

Det er selskapet Jay-Z eier, Project Panter Bidco, som har lagt inn et bud på 464 milliloner kroner for selskapet Aspiro.

Aspiros hovedvirksomhet er Wimp, og selskapets budkomité har anbefalt Aspiro om å godta budet.

- Schibsted mener det er stort potensial for ytterligere vekst for selskapet. Aspiro trenger betydelig kapital for å ekspandere og en sterk og dedikert eier for å kunne konkurrere i det globale markedet for musikkstreaming, sier konserndirektør for økonomi og finans Trond Berger  i Schibsted i pressemeldingen.

Schibsted har allerede godtatt budet på sine aksjer, som eier ca 75 prosent av aksjene i Streaming Media AaS, som eier 75,9 prosent av aksjene i Aspiro.

Da er det duket for en real strømmekamp mellom Jay-Z og Dr. Dres Beats Music, der Apple kjøptes sistnevntes tjeneste i fjor.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!