Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jay-Z kommer til Trondheim

Og, ja. Det kostet.

KLARA SJØL: Studentene på Uka fikset bookingen helt på egenhånd. Betalingen blir ikke noe problem, lover de.
KLARA SJØL: Studentene på Uka fikset bookingen helt på egenhånd. Betalingen blir ikke noe problem, lover de. Vis mer

||| (Dagbladet.no): - Vi er veldig stolte. Dette er en stor booking. Vi hadde Muse på Uka '07, og det er noe av det største vi har hatt på festivalen fram til i dag. Så vi er ydmyke over å ha fått noe enda større, sier kultursjef Lars Mølgaard Saxhaug i Uka til Dagbladet.

Festivalen har klart kunststykket å få plateaktuelle Jay-Z på plakaten. Dermed seiler den opp på slutten av året til kanskje å bli den mest spektakulære av årets norske festivaler.

Fikset avtalen selv
Hovefestivalen hadde Jay-Z på besøk i fjor sommer, og det skal ha kostet dem i overkant av tre millioner kroner.

- Dette blir dyrt for dere?

- Ja, men vi ser på det som investering. Det er sånn vi må se på det for å kunne forsvare det, sier Uka-sjef Torgeir Bryge Ødegården — som ikke vil gå ut med størrelsen på budet.

Det er Ukas egne artistbookere som har fikset avtalen.

- Vi har ikke brukt et eksternt bookingbyrå.

Stargate samarbeider tett med Jay-Z, og har blant annet startet et plateselskap sammen. Stargate startet opp virksomheten i Trondheim, men skal ikke ha vært involvert i arbeidet med å få rapperen til trønderhovedstaden.

- I etterkant har vi også fått høre at Stargate uansett ikke kunne ha hjulpet oss. De tør ikke å sette sitt rykte på spill ved å blande seg inn i booking til arrangementer, sier Ødegården.

Gjester Skavlan
Jay-Z spiller i teltet i Dødens Dal 6. oktober, som har kapasitet på 7000 tilskuere. På artistens myspace-side står han oppført med konserter i Europa i midten av denne måneden, og i dag skrev Aftonbladet at rapperen skal gjeste Skavlans talkshow 25. september.

Det tas opp i Sverige. Men allerede 9. oktober er han oppført med en konsert i Pennsylvania i USA.

- Vi var i kontakt med agenten hans allerede i vinter. Endelig bekreftelse fikk vi i forrige uke, sier Ødegården.

- Hvordan feiret dere?

- Vi kjøpte en flaske sprudlevann, og gikk ut i Høyskoleparken og tok et glass. Flaska står i vinduskarmen hjemme med påskriften Jay-Z 2. september ­- dagen vi fikk bekreftelsen, sier Ødegården.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling