STJERNESAMARBEID: Kanye West og Jay-Zs samarbeidsplate «Watch the Throne» har solgt over 1,2 millioner eksemplarer bare i USA og gikk rett inn på Billboards albumliste. Nå tar stjerneduoen turen til Norge og Telenor Arena. Foto: Scanpix
STJERNESAMARBEID: Kanye West og Jay-Zs samarbeidsplate «Watch the Throne» har solgt over 1,2 millioner eksemplarer bare i USA og gikk rett inn på Billboards albumliste. Nå tar stjerneduoen turen til Norge og Telenor Arena. Foto: ScanpixVis mer

Jay-Z og Kanye West kommer til Norge - samtidig

Avbryter pappapermisjonen.

(Dagbladet): Til våren er det slutt på tilværelsen som bleieskiftarbeider for rapkongen Jay-Z. Da tar han med seg stjernekollega Kanye West til Norge for å jobbe igjen.

Sammen skal de blant annet framføre det stormannsgale samarbeidsprosjektet «Watch the Throne» på Telenor Arena i Bærum den 28. mai.

Det bekrefter sjefspromotor Martin Nielsen hos konsertarrangøren Live Nation overfor Dagbladet.

- Det kan ikke bli større enn dette. Jay-Z og Kanye West er to giganter innen sin sjanger, og å få dem sammen hit var egentlig noe man ikke trodde var mulig. Dette er nok min personlige favorittbooking hittil, sier Nielsen.

Glødende forventningsbarometre Billettene legges ut for salg via Billettservice mandag 30. januar klokka ni.

Kanye West og Jay-Z er blant verdens rikeste rappere og har vellykkede karrierer på gang hver for seg, men bestemte seg i 2010 for å samarbeide om et album i sin helhet.

Forventningsbarometrene begynte å gløde med en gang ryktene om «Watch the Throne» begynte å svirre, og i fjor sommer ble albumet sluppet ganske så plutselig.

Med seg hadde de en rekke gjester.

Jay-Zs kone Beyoncé og det nye stjerneskuddet Frank Ocean, som Dagbladet mente lagde fjorårets beste album, var også med på presse albumet inn som nummer én på den amerikanske Billboard-lista. Til nå har det solgt rundt 1,2 millioner kopier - bare i USA.

- Hitkavalkade Men det er ifølge Live Nation ikke bare låter fra «Watch the Throne» som står på repertoaret når den celebre duoen tropper opp her til lands for å holde hoff i Telenor Arena.

- Samarbeidsalbumet er én ting, men så kan man legge til Jay-Zs mange solohits og Kanye Wests mange solohits. Det kommer rett og slett til å bli en gedigen kavalkade med hits, sier Martin Nielsen

MED TIL NORGE?: Beyoncé er både kona til Jay-Z og synger på en av låtene på «Watch the Throne»-prosjektet. Foto: Scanpix
MED TIL NORGE?: Beyoncé er både kona til Jay-Z og synger på en av låtene på «Watch the Throne»-prosjektet. Foto: Scanpix Vis mer

Arrangøren vil ikke kommentere Dagbladets spørsmål om Beyoncé, som synger på låta «Lift Off», er med på lasset. Men på «Watch the Throne»-turnéen i USA før jul var hun ofte å se blant publikum når mannen var på jobb, og da Jay-Z spilte konsert i Trondheim i 2009 landet stjerneparet sammen på Værnes lufthavn.

Siden den gang har imidlertid ekteparet blitt foreldre til en liten datter, den nå 17 dager gamle Ivy Blue Carter.

«Hands-on» far Beyoncé forteller i et intervju med magasinet Star Magazine at barnefaren også må stille opp som bleieskiftarbeider. I alle fall fram til han skal til Norge.

- Han kommer til å skifte bleier, selvfølgelig vil han det. Han kommer til å være en veldig «hands-on» far, sier den nybakte mammaen.

Lille Ivy Blue har allerede rukket å «kore» på en låt Jay-Z har dedisert henne med litt barnegråt, men om hun vil åpne tårekanalene på vidt gap i Telenor Arena er heller tvilsomt.

«Glory» hyller den nyfødte datteren med strofer som «You're my child of a child from Destiny's Child», «My biggest creation was you» og «I paint the sky Blue», i tillegg til å røpe at hun ble unnfanget i Paris.

MED TIL NORGE?: Kanye West ligger ikke på latsiden når det gjelder damene, noe han selv forteller om gjennom musikken sin. For tiden skal hant ha et godt øye til supermodellen Chanel Iman. Foto: Stelle Pictures
MED TIL NORGE?: Kanye West ligger ikke på latsiden når det gjelder damene, noe han selv forteller om gjennom musikken sin. For tiden skal hant ha et godt øye til supermodellen Chanel Iman. Foto: Stelle Pictures Vis mer