STJERNESTØTTE: Rockekongen Bruce Springsteen og superrapper Jay-Z støtter president Obama i valgkampen. Foto: Stella pictures
STJERNESTØTTE: Rockekongen Bruce Springsteen og superrapper Jay-Z støtter president Obama i valgkampen. Foto: Stella picturesVis mer

Jay-Z og Springsteen opptrer for Obama

Spiller på valgkampanjens siste dag.

(Dagbladet): På valgkampanjens siste dag i det amerikanske presidentvalget er det bekreftet at Obama får drahjelp fra Bruce «The Boss» Springsteen og stjernerapper Jay-Z.

Mandagen vil starte i Wisconsin der Springsteen skal opptre og introdusere president Obama, før de begge reiser sammen til Ohio og møter Jay-Z på scenen. Dagen vil avsluttes i Iowa, der de alle vil møte førstedame Michelle Obama for en siste kamp om velgerstemmene.

Begge artistene har tidligere uttrykt sin støtte til presidenten. Jay-Z og artistkona Beyoncé arrangerte en innsamlingsaksjon på Jay-Zs egen klubb, 40/40 Club, i New York i september, og Springsteen har allerede spilt på flere av valgkamp-«rallyene» til Obama.

Det er slett ikke uvanlig at artister og kulturpersonligheter uttrykker sin støtte til presidentkandidater under valg i USA.

Stevie Wonder, Katy Perry, Jon Bon Jovi og Jennifer Hudson er bare noen av artistene som har støttet Obama under denne valgkampanjen.

Obamas republikanske motstander Mitt Romney har også tydd til artisthjelp.

Artister som Meat Loaf, Lynyrd Skynyrd og Kid Rock har opptrådt og uttrykt sin støtte til Romney, og det er også bekreftet at Kid Rock vil være på scenen for Romney i valgkampinnspurten på mandag.