Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jay-Z og Warner-gjengen fortsatt på Spotify

Men skeptisk til nye gratistjenester.

FORTSATT PÅ SPOTIFY: Etter det Dagbladet har grunn til å tro skal Jay-Z og hans Warner-kolleger fortsatt vært tilgjengelige på musikktjenesten Spotify. Foto: SCANPIX
FORTSATT PÅ SPOTIFY: Etter det Dagbladet har grunn til å tro skal Jay-Z og hans Warner-kolleger fortsatt vært tilgjengelige på musikktjenesten Spotify. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Plateselskapet Warner Music, et av verdens fire store, trekker musikken sin fra musikktjenesten Spotify, kunne flere norske medier melde i dag, med en artikkel hos BBC News som kilde.

Det er bare ett problem: Warner har aldri sagt at selskapet vil trekke musikken sin fra Spotify. Derfor har du ikke fått lese «nyheten» på Dagbladet.no.

Tvert imot: En Warner-talsmann i London bekrefter nå i formiddag over Dagbladet at selskapet står ved alle inngåtte avtaler med Spotify og andre streamingtjenester.

BBC-ARTIKKELEN tok utgangspunkt i et sitat fra Warners toppsjef Edgar Bronfman Jr om at gratis steamingtjenester er skadelige for industrien, og at Warner Musics musikk ikke vil bli lisensiert til disse tjenestene. Uttalelsen skal ha falt under en telefonkonfenrase med finansanalytikere, og skal ha vært ment som et varsel om at Warner er skeptiske til å inngå flere slike avtaler med gratistjenester i framtida, fordi de så langt har vist å kaste svært lite av seg.

Men Bronfman sa ikke noe om konkret om Spotify, Last.FM eller andre tjenester Warner har avtaler med i dag. BBC har heller ikke skrevet at Warner vil trekke seg fra Spotify eller andre tjenester selskapets musikk er på i dag. Tvert imot skriver BBCs journalist at det er uklart om Warner vil trekke seg fra eksisterende avtaler, eller om Bronfmans uttalelse gjaldt nye og kommende gratis streamingløsninger.

LIKEVEL spredte Spotify-«nyheten» seg over verdens teknologimedier, med stadig lavere presisjonsnivå, omtrent som en hviskelek i en barnebursdag.

Samtidig meldte Spotify på Twitter i klartekst at Warner ikke trekker musikken sin. Det kunne selvsagt vært en PR-bløff fra et musikktjeneste i trøbbel.

Men etter det Dagbladet har grunn til å tro snakker Spotify altså sant.

Dermed kan alle som liker å høre på R.E.M., Jay-Z og de andre Warner-artistene på Spotify slappe av. Ikke minst kan de som har betalt Premium-abonnement slippe å bekymre seg for at deler av innholdet de har betalt for, plutselig vil forsvinne.

Men Bronfmans uttalelse er likevel et stormvarsel: De store plateselskapene er utålmodige. Det bør bekymre Spotify. Hvis det ikke blir klingende mynt i kassa, kan Warner og andre selskaper forsvinne når avtalene skal reforhandles.

Samtidig kan det være gode nyheter for norske Wimp, som skal lanseres som en ren betalingstjeneste.

MYE KAN SIES om plateselskapenes dømmekraft. Men så dumme at de erter på seg en hel verden av musikkelskere ved plutselig å dra vekk innholdet i Spotify, før forsøket på å konvertere den enorme suksessen til inntektsstrømmer har fått pågå betydelig lenger, er det altså foreløpig ikke noe som tyder på at de er.

Skulle det motsatt likevel vise seg å være tilfelle, skal vi fortelle deg det så fort vi vet det.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!