Jay-Z slutter som Def Jam-sjef

Rapperen gir seg som labelboss.

(Dagbladet.no): Den er kanskje tidenes mest toneangivende hiphop-label, og de siste tre åra har den hatt en av verdens fremste rapartister som direktør. Men når kontrakten hans utløper ved nyttår, sier Jay-Z takk for seg i Def Jam, melder AP.

I en uttalelse begrunner Jay-Z avgjørelsen med at det er på tide å søke nye utfordringer.

Det var i desember 2004 at rapperen, som bærer døpenavnet Shawn Carter, ble sjef i plateselskapet som en del av dealen da han solgte Def Jam sin egen label, Roc-A-Fella.

Signet Rihanna

For Def Jam, som ble stiftet av superprodusenten Rick Rubin og hiphop-legenden Russell Simmons i 1985 og blant annet sto bak tidlige utgivelser med Beastie Boys, LL Cool J og Public Enemy, har Jay-Z vært mer enn et kjendisnavn å smykke seg med på toppen av organisasjonskartet.

I løpet av hans periode har labelen nemlig knyttet til seg artister som Ne-Yo og Rihanna, som ble en av årets store salgssuksesser med singelen og albumet «Umbrella».

Andre artister som gir ut skivene sine på Def Jam er Kanye West, The Roots, Redman, Method Man, Nas, Ludacris, Ghostface Killah og Janet Jackson.

Blir savnet

GIR SEG SOM SJEF: De siste tre åra har rapperen Jay-Z bært tittelen president i labelen Def Jam. Foto: STELLA PICTURES
GIR SEG SOM SJEF: De siste tre åra har rapperen Jay-Z bært tittelen president i labelen Def Jam. Foto: STELLA PICTURES Vis mer

Jay-Z selv vil fortsatt gi ut musikk på labelen, selv om han ikke lenger skal være ansatt der. Hans store comebackalbum Kingdom Come kom i fjor.

- Selv om han fortsatt vil være en av våre sentrale artister, vil hans bidrag på driftssiden bli savnet, uttaler den administrerende direktøren i selskapet, Antonio Reid.

Def Jam er i dag eid av det internasjonale plateselskapet Universal.