FESTER MED KJENDISER - SPARKER ANSATTE: Jay Z og Tidal- eierne forsøker å sjarmere publikum, men sparker 25 ansatte i Norden. Her lanserer artistene Tidal med en stor fest - fra venstre Usher, Rihanna, Nicki Minaj, Madonna, DeadMau5 (med maske), Kanye West, Jay Z og J. Cole - som er bare noen av eierne av den nye streamingtjenesten Tidal. Foto: NTB Scanpix
FESTER MED KJENDISER - SPARKER ANSATTE: Jay Z og Tidal- eierne forsøker å sjarmere publikum, men sparker 25 ansatte i Norden. Her lanserer artistene Tidal med en stor fest - fra venstre Usher, Rihanna, Nicki Minaj, Madonna, DeadMau5 (med maske), Kanye West, Jay Z og J. Cole - som er bare noen av eierne av den nye streamingtjenesten Tidal. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Jay Z sparker Tidal-ansatte i Norge

Smykker seg med kjendiser - sparker fotfolket.

Musikkstrømmetjenesten Tidal står for en voldsom sjarmoffensiv i mediene verden over.

Vil vinne krigen Med stjerner som Beyoncé, Jack White, Kanye West, Rihanna, Madonna, Nicki Minaj, Alicia Keys, Arcade Fire, Beyoncé, Chris Martin, Daft Punk, Jack White og Usher vil Tidal-eier Jay Z vinne strømmekrigen.

Men det har sin pris.

Aftonbladet, som siterer Breakit, forteller at Jay Z og de øvrige eierne sparker medarbeidere i Sverige, Danmark og Norge. Jay Z og Co. kjøpte norske Aspiro, som står bak Tidal og Wimp, for mer enn 400 millioner kroner tidligere i år.

25 mister jobben Etter det Aftonbladet har brakt på det rene, skal det dreie seg om en håndfull personer i hvert enkelt av de nordiske landene som blir sagt opp - minst. Det skal dreie seg om totalt 25 ansatte, melder Breakit.

Dette er opplysninger som ikke er bekreftet.

Aftonbladet skriver også at amerikanske Andy Chen, som fikk jobben som administrerende direktør i Wimp for to år siden, skal også ha blitt sparket fra Oslo-kontoret.

- En mørk dag Ifølge Aftonbladet tar de ansatte oppsigelsen tungt. Mens det skal være noen få som mister jobbene i Stockholm og Oslo, er det snakk om 10-15 i København.

- Det er en mørk dag, sier en ansatt i stockholmskontoret til avisa.

Det lyktes ikke Dagbladet å fa kontakt med Kristin Eldnes, som er mediekontakt for Tidal i Oslo. Heller ikke Aftonbladet har fått tak i styremedlemmer eller talspersoner for selskapet i Sverige.

Kjendiser vs. folket En rekke artister er blitt medeiere i Tidal, som er blitt omtalt som «den første artisteide, globale musikk- og entertainmentplattformen noensinne». Men ikke alle vil være med på moroa.

Lanseringa har imidlertid ikke gått fri fra kritikk.

- Rike kapitalister som erstatter rike kapitalister er ikke revolusjon. Det blir bare satt ei ny feit katt i styringa, lød en av mange kritiske tilbakemeldinger.

HERR OG FRU: Jay Z og Beyonce er tungt inni Tidal. Foto: Afp
HERR OG FRU: Jay Z og Beyonce er tungt inni Tidal. Foto: Afp Vis mer