Jay Z varsler gigantsøksmål mot norske Wimp

Artisten mener han betalte altfor mye for oppkjøpet av strømmetjenesten.

GÅR RETTENS VEI: Den amerikanske rapperen Jay Z vil gå rettens vei for å få kompensert for å ha betalt for mye penger - 464 millioner svenske kroner - da han kjøpte den norske musikkstrømmetjenesten Wimp. Foto: AP / NTB Scanpix
GÅR RETTENS VEI: Den amerikanske rapperen Jay Z vil gå rettens vei for å få kompensert for å ha betalt for mye penger - 464 millioner svenske kroner - da han kjøpte den norske musikkstrømmetjenesten Wimp. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flere norske og svenske selskaper har fått brev fra morselskapet til Tidal, Wimps nye navn etter Jay Z' overtakelse.

Det borger for at den amerikanske rapperen vil gå rettens vei for å få kompensert for å ha betalt for mye penger - 464 millioner svenske kroner - da han kjøpte den norske musikkstrømmetjenesten.

Det samlede kravet kan komme opp i «hundremillionersklassen», ifølge Dagens Næringsliv.

Hovedpåstanden i brevet som er sendt de tidligere eierne - først og fremst Schibsted som var største eier - er at Wimp hadde færre abonnenter enn det som ble oppgitt før kjøpet og at virksomheten var i vesentlig dårligere, økonomisk stand enn forespeilet.

- Vi stiller oss uforstående til brevet og eventuelle krav, skriver kommunikasjonsdirektør Anders Rikter i Schibsted til DN.

Han påpeker at det var full åpenhet rundt den finansielle rapporteringen, slik reglene er for børsnoterte selskaper.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer