Jazid jazzer opp søndagen

En av Oslos beste klubber holder jazzen ved like med «Tedans...Men er det jazz?».

Det virker som om det er lenge siden dagens unge voksne sykla rundt på trehjulsyklene sine på Club Sju. Nå kan de som foreldre la barna sine oppleve nesten den samme gleden! Jazid Jazzklubb vil nemlig være åpen allerede fra klokka to på formiddagen og spesielle arrangementer vil gagne barna, mens de voksne skravler og lytter.

Fra 1997 til 1999 hadde Jazid jazzklubben Drazztic Acoustic på programmet. Da jazz-moroa opphørte å eksistere var det mange som oppdaget at de savnet den. Fra dette savnet steig en ny jazzklubb fram 25. februar i år. I styret sitter prominente jazzere som Håkon Kornstad, Paolo Vinaccia, Bugge Wesseltoft, Ketil Gutvik og Jazids egne André Utvik og slowSupreme. Sammen vil de sørge for at «Tedans...men er det jazz?» har gode nasjonale og internasjonale jazzmusikere på programmet.

I dag kommer Tore Johansen og Hal Gilper Quintet på besøk. Amerikanske Hal Gilper har spilt med legender som Stan Getz, Chet Baker og Joe Henderson. Pianistens samarbeid med trompetisten Tore Johansen startet på Trondheim Jazzfestival i 1999 etter Johansens initiativ. Så vellykka var det at de har fortsatt å spille sammen når anledningen byr seg. Resten av besetningen er Christian Haug (gitar), Ole Morten Vågan (bass) og Håkon Mjåset Johansen (trommer) alle fra jazzmiljøet rundt Musikkonservatoriet i Trondheim.

Kommer du tidlig får du med deg rigging og lydprøver, og ikke glem at voksne kommer inn gratis i følge med barn! Besøk også Jazids hjemmeside for mer informasjon.