Jazz-Foss

Per-Kristian Foss åpnet Kongsberg-jazzen hvor Tungtvann skal friske opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Finansminister Per-Kristian Foss (H) sto for den verbale åpningen og tenorsaksofonisten Joshua Redman for den musikalske åpningen av årets jazzfestival på Kongsberg. Amerikaneren Redman er et av de mange «tunge» utenlandske jazznavn på Kongsberg i år. Den glitrende pianisten McCoy Tyner, som i sin tid var pianist i John Coltranes berømte kvartett, spiller sammen med vibrafonisten Bobby Hutcherson.

Også en annen amerikansk pianist, Uri Caine, stiller på Kongsberg med trio i år. Caine har opptrådt i mange ulike musikalske konstellasjoner, fra mer tradisjonell til avantgardepreget jazz. Han har også beskjeftiget seg med mestere innenfor den europeiske klassiske musikktradisjonen. Og hvis vi ikke husker feil, gjorde han en innspilling av Bachs Goldbergvariasjoner for ikke så lenge siden.

Kongsbergfestivalen har tradisjonen tro et eget blues-program. Koko Taylor fra USA er en av dagens fremste «bluesladies». Norske Vidar Busk har gjort stor lykke her til lands med sin bluesgitar, og han blir å høre på Kongsberg.

For å være i pakt med tiden, forsøker Kongsberg-festivalen å oppdatere seg og trekke til seg nytt publikum med andre former for musikk enn jazz og blues. Rapperne i den nordnorske gruppa Tungtvann er et eksempel på det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer