ÅPNER: Terje Rypdal sparker i gang våren på Nasjonal jazzscene. FOTO: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET
ÅPNER: Terje Rypdal sparker i gang våren på Nasjonal jazzscene. FOTO: LARS EIVIND BONES/DAGBLADETVis mer

Jazz i vårlig medvind

Nasjonal jazzscene starter vårsesongen og håper på enda en publikumsrekord.

Konserter med Terje Rypdal Legacy torsdag og Bobo Stenson Trio fredag, gratis Jassbox med dans til både vinyljazz og levende jazz lørdag kveld/natt og gratis jam søndag åpner en sesong som daglig leder Linda Skipnes Strand har store forhåpninger til.

—I fjor satte vi publikumsrekord både i vår- og høstsesongen, og vi har forhåndssolgt flere billetter enn noen gang til vårsesongen, sier hun.

-Til og med de «smale» konsertene selger, det virker som om scenen har «satt seg» og at publikum har fått øynene opp for oss.

—Jazzscenen sesongåpner med ett av de store navnene i norsk jazz, Terje Rypdal?

—Ja, og ikke bare sammen med sine gamle medspillere Ståle Storløkken og Paolo Vinaccia, men også med Nikolai Eilertsen fra BigBang, Elephant 9 og The National Bank på bass. Det blir spennende å høre hvordan det låter når gamle helter tar med seg nye.

—Vårprogrammet teller konserter med kjente norske og utenlandske musikere, hvem har forhåndssolgt mest?

—Bugge Wesseltofts solokonsert 28. januar topper, foran Joshua Redman Trio 10. februar og Dianne Reeves 20. mars. Rypdal selger også godt. I tillegg til det programmet som står på nettsidene våre, kommer vi med Conexions, en helt ny konsertserie som er kuratert av BBC3's Fiona Talkington og som er basert på norsk-britisk jazzsamarbeid. Det blir fem konserter og alle skal framføres både hos oss og på britiske scener. Den første arrangeres 4. februar, med Spin Marvel og John Paul Jones fra Led Zeppelin sammen med en norsk gjest.

—Hvem da?

—Det handler om en kjent trompetist. Så fortsetter vi med Philip Jack/Sidsel Endresen, Christian Wallumrød/Garth Knox/Karl Seglem, In The Country/BJ Cole og Food/Eivind Aarset/Prakash Sontakke.

SUKSESS: Linda Skipnes Strand overtok som leder for Nasjonal jazzscene for ett år siden, og har to rekordsesonger bak seg. 
Foto: Terje Mosnes
SUKSESS: Linda Skipnes Strand overtok som leder for Nasjonal jazzscene for ett år siden, og har to rekordsesonger bak seg. Foto: Terje Mosnes Vis mer