Jazz midt i Oslo-hjertet

Oslo Jazzfestivals hjerte? Midt i Spikersuppa. Iallfall på dagtid.

KONSERT: Erlend Skomsvoll var publikummer i går, men skal selv i ilden som komponist og pianosolist i Oslo Domkirke i kveld. Foto: Terje Mosnes/Dagbladet
KONSERT: Erlend Skomsvoll var publikummer i går, men skal selv i ilden som komponist og pianosolist i Oslo Domkirke i kveld. Foto: Terje Mosnes/DagbladetVis mer

||| - Jøss, det er jo alle de gamle gutta! Jeg vokste opp med det bandet, hørte dem tusen ganger og spilte med dem i et år!

Erlend Skomsvolls øyne lyser der han lytter til Gamle Sandvika Storband spille Quincy Jones- og Tadd Dameron-låter for et fullsatt Saras Telt midt mellom Stortinget og Nationaltheatret.

Gratiskonsert
Klokka er kvart over to og den daglige gratiskonserten trekker som alltid godt voksne jazzdiggere og nysgjerrige turister til oasen i hjertet av hovedstaden. Her møtes mange som sjelden eller aldri våger seg inn på jazzklubbene på kveldstid, jazzpublikumets store, tause majoritet som vet hva slags årgangsmusikk de vil ha og hva som går best sammen med en halvliter og eventuelt et lite smørbrød.

I går fikk de stilsikker storbandjazz og gnistrende Hammond-blues da Palle Wagnberg inntok gjesteplassen i veteranbandet.

Gitaristen der heter Knut Mikalsen. Han var originalmedlem i sangomsuste The Vanguards og var etter sigende mannen som lærte Terje Rypdal de første gitargrepene.

«Requiem»

- Hør, de vet hva de driver med! Dette er strålende....åååå jaaaa! jubler Skomsvoll. I dag skal han selv i ilden som komponist/pianist når Arve Tellefsen, Birgitte Christensen, KORK, Schola Cantorum og Kammerkoret NOVA inntar Oslo Domkirke med oslopremieren på hans store «Requiem». Konserten er et samarbeid mellom Oslo Jazzfestival, Kringkastingsorkestret og Oslo Kammermusikk Festival, som overtar festivalstafettpinnen fra sine jazzkollegaer og bringer den helt i mål i slutten av neste uke.

BLUESBRØDRE:  Palle Wagnberg og Knut Mikalsen. Foto: Terje Mosnes/Dagbladet
BLUESBRØDRE: Palle Wagnberg og Knut Mikalsen. Foto: Terje Mosnes/Dagbladet Vis mer

Nytt nettsted

Ute for å høre gamlegutta fra Bærum var også den nå nedlagte Jazzradio?ns Ola H. Kopperud.

I dag er han ansvarlig redaktør for det nye nettstedet www.jazzradio.no

- Jeg overtok det tekniske utstyret til Jazzradio?n for én krone og satte i gang. Foreløpig driver jeg på alene, spiller jazz 24 timer i døgnet og har énukesjubileum på lørdag, forklarte Kopperud, som har store og entusiazztiske planer for sin nettbaserte nyskapning.

PÅ NETT: Ola H. Kopperud. Foto: Terje Mosnes/Dagbladet
PÅ NETT: Ola H. Kopperud. Foto: Terje Mosnes/Dagbladet Vis mer