Jazz midt i Oslo-hjertet

Oslo Jazzfestivals hjerte? Midt i Spikersuppa. Iallfall på dagtid.

KONSERT: Erlend Skomsvoll var publikummer i går, men skal selv i ilden som komponist og pianosolist i Oslo Domkirke i kveld. Foto: Terje Mosnes/Dagbladet
KONSERT: Erlend Skomsvoll var publikummer i går, men skal selv i ilden som komponist og pianosolist i Oslo Domkirke i kveld. Foto: Terje Mosnes/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| - Jøss, det er jo alle de gamle gutta! Jeg vokste opp med det bandet, hørte dem tusen ganger og spilte med dem i et år!

Erlend Skomsvolls øyne lyser der han lytter til Gamle Sandvika Storband spille Quincy Jones- og Tadd Dameron-låter for et fullsatt Saras Telt midt mellom Stortinget og Nationaltheatret.

Gratiskonsert Klokka er kvart over to og den daglige gratiskonserten trekker som alltid godt voksne jazzdiggere og nysgjerrige turister til oasen i hjertet av hovedstaden. Her møtes mange som sjelden eller aldri våger seg inn på jazzklubbene på kveldstid, jazzpublikumets store, tause majoritet som vet hva slags årgangsmusikk de vil ha og hva som går best sammen med en halvliter og eventuelt et lite smørbrød.

I går fikk de stilsikker storbandjazz og gnistrende Hammond-blues da Palle Wagnberg inntok gjesteplassen i veteranbandet.

Gitaristen der heter Knut Mikalsen. Han var originalmedlem i sangomsuste The Vanguards og var etter sigende mannen som lærte Terje Rypdal de første gitargrepene.

«Requiem»

- Hør, de vet hva de driver med! Dette er strålende....åååå jaaaa! jubler Skomsvoll. I dag skal han selv i ilden som komponist/pianist når Arve Tellefsen, Birgitte Christensen, KORK, Schola Cantorum og Kammerkoret NOVA inntar Oslo Domkirke med oslopremieren på hans store «Requiem». Konserten er et samarbeid mellom Oslo Jazzfestival, Kringkastingsorkestret og Oslo Kammermusikk Festival, som overtar festivalstafettpinnen fra sine jazzkollegaer og bringer den helt i mål i slutten av neste uke.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer