Jazz, poesi, overskudd

KONGSBERG (Dagbladet): Jazz, blues, poesi og folkemusikk, men ingen rock. Yrende folkeliv på asfalt og gras blant tappekraner, tepper og langbord. Fine konserter, stinne, heite kveldsklubber og heftig nattemusikk - den 34. Kongsberg Jazzfestival føyer seg inn i rekka som en av de beste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Foruten den store Kongsberghallen sto det noe ubekvemme klubblokalet Smeltehytta i festivalens musikalske sentrum.

Den engelske sangerinnen Claire Martin og hennes trio fikk publikum til å «ta av» i andre sett torsdag kveld, mens Dave Holland Groups fredagsjobb, med mye stoff fra CD-en «Points Of View», sto ikke tilbake i kvalitet.

Oaser

Poesioasene, fra Børretzen/Myhre i Kongsberghallen til Dei Nye Kapellanane («Living Next Door To Alice Cooper») og Markus Midré/Sjur Miljeteig i Howlidgården var også fine innslag i en mangslungen festival, der så ulike musikkuttrykk som Bugge Wesseltofts New Conceptions of Jazz og Jon Eberson/Torbjørn Sunde/Terje Gewelts Chet Baker-hyllest bidro til imponerende bredde.

Anslagsvis 3000 mennesker hadde samlet seg foran Pavescenen ved Lågen da Hallgrim Berg munnharpet musikken i gang ved middagstid i går.

«Verdensgangaren»

Tittelen på prosjektet, «Verdensgangaren», samt besetningen sier det meste: Knut Buen, hardingfele; Zotora Nygård på det australske aboriginee-instrumentet didjeridoo; søskenparet Rohini og Jai Shankar Sahajpal på henholdvis sitar og tablas; Elin Ødegaard, sang/piano og den mangeårige landskappleik-vinner og tidligere stortingsmann Hallgrim Berg på munnharpe og seljefløyte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer