Jazz-Silje gjør sensuell vri på OnklP

Vi anmeldte «Hver gang vi møtes» låt for låt.

INNSMIGRENDE: Silje Nergaard gjør sin fineste tolkning så langt i «Hver gang vi møtes». Foto: TV2
INNSMIGRENDE: Silje Nergaard gjør sin fineste tolkning så langt i «Hver gang vi møtes». Foto: TV2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rapperen OnklP har «finta seg inn» i «Hver gang vi møtes», som han sier, og i kveld er det han som er hedersgjest i TV2-programmet. Utfordringen er at låtene hans ikke akkurat er felleseie, dessuten ble programmet tatt opp før superhiten «Styggen på ryggen». Her er vår vurdering av de andre artistenes versjoner:

Bjarne Brøndbo:«Fredag» (Egil Berntsen, Carl Hovind / Pål Tøien, Jonny Engdal Silseth)Ein, zwei, drei... Det er første gang en OnklP-låt er framført på trekkspill. «Fredag» er en feiring av at det er helg, kanskje uka har sugd skikkelig. Det er en livefavoritt for OnklP og et krav fra fansen, og den bør i utgangspunktet passe en helgefeirer som D.D.E.-Bjarne. Og trønderen prøver så godt han kan, han legger til og med inn noen egne referanser, sin egen vri på teksten og et par «yo». Men OnklP som tysk ompamusikk, i en «fest på lokkalet»-variant med sigøynervri og en liten duft av Kaizers Orchestra, er ingen god idé. Det er også noe med tekstuniverset som, Brøndbos solide fest-erfaring til tross, blir lite troverdig.

Jonas Fjeld:«Du eller jeg» (Mads Lie Skåre / Tøien, Silseth)Jonas Fjeld lette etter en låt med et refreng, og fant «Du eller jeg» - som har fått en plass på OnklPs eget «kleinometer» på grunn av en dose selvmedlidenhet. Fjeld er like spent som OnklP. Valget av låt - og framføringen - understreker hvor vanskelig det kan være å  gjøre treffsikker rock av rap. Det er derfor det er forskjell på duoen Jaa9 & OnklP og bandet OnklP & De fjerne slektningene. Det er mye tekst, og det er en del av problemet. Men det er kult at Fjeld plugger inn elgitaren, og han trøkker til med en versjon som sjangermessig kan minne om hans egen låt «Texas-Jensen» fra 1992.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.