Jazz som får deg til å klappe for soloer, helt alene i stua

Wandrups utvalgte: Lytt til Erik Thormod Halvorsens Sextet!

NY PLATE: Erik Thormod Halvorsen følger opp plata «Uppercase» (2015) med «Social Call».
NY PLATE: Erik Thormod Halvorsen følger opp plata «Uppercase» (2015) med «Social Call». Vis mer

CD: Noen ganger er det herlig å hengi seg til jazz som som upretensiøst går inn i den store, tidløse tradisjonen. Uten noe tull. Musikk som minner deg om tusen jazzklubb-kvelder, der folk skifter på soloene; piano, trompet, gitar, saksofon, bass, trommer. I tur og orden. Det er like før du sitter og klapper - helt alene.

Erik Thormod Halvorsen og hans sekstett spiller slik musikk. Plata «Social Call» byr på noen evergreens, men også egenkomponerte låter som glir rett inn i samme stemning. Halvorsen spiller trompet. På to låter har han med seg ytterligere to trompeter og et par tromboner. For en spennende idé! Men det er det som er platas hemmelighet. Dette lyder som noe du har hørt før og drømt deg bort i, samtidig er det gnistrende godt tenkt. Som sagt; no nonsense. En herlig plate, som avsluttes med «Body and Soul». Tidenes standardlåt? Jeg bare spør.

FRA ITALIA: Flott sang fra Chiara Pancaldi, backet av piano og bass.
FRA ITALIA: Flott sang fra Chiara Pancaldi, backet av piano og bass. Vis mer

La oss samtidig gi en blomst til italienske Chiara Pancaldi som synger vakkert til bass og piano på plata «What Is There To Say». Blant annet setter hun sammen «When You’re Smiling» og «On the Sunny Side of the Street». Bravo. Det er jo der vi vil være, alle sammen.