Jazz til folket

Come Shine startet som et hobbyprosjekt for fem år siden. Nå er de et av landets mest suksessrike jazzband.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Med sine særegne tolkninger av amerikanske standardlåter har Live Maria Roggen (33, vokal), Erlend Skomsvoll (34, arrangør og tangenter), Sondre Meisfjord (28, bass) og Håkon Mjåset Johansen (28, trommer) oppnådd panegyriske kritikker både for platene og konsertene sine.

Debutalbumet «Come Shine» (2001) er kjøpt av 7000, «Do Do That Voodoo» (2002) av 11000, mens høstens plate, som er liveopptak av bandet i samspill med Kringkastingsorkestret (KORK), snart når 8000 solgte.

Samtlige fikk terningkast seks av Dagbladets anmeldere, og de to siste har begge vært inne på VG-lista Topp 20.

- Det skjer utrolig mye kult nå, det er litt sånn at vi må minne oss selv på at dette ikke er noe som kommer til å vare evig. Men for øyeblikket koser vi oss med det som skjer, sier Skomsvoll.

Vekselbruk

I sommer fylte Come Shine Kongsberghallen, hvor de spilte sammen med KORK. Sist helg spilte de på den lille jazzklubben Herr Nilsen i Oslo.

- Det er artig med denne vekselbruken mellom å gjøre svære jobber og mindre ting, forteller Sondre Meisfjord.

Etter jul skal Come Shine gjøre noen jobber sammen med Knut Borge, og ei ny plate blir det muligens også med tid og stunder.

- Det er moro at det går så bra. Det går bedre enn noen av oss hadde trodd da vi startet opp i april 1998, sier vokalist Roggen.

- Det er gøy å selge plater og at folk vil høre oss på konsertene, men for oss er det også viktig at vi har det moro med dette - at vi føler at det går oppover med bandet. Sånn som nå; vi har det mye morsommere nå enn på lenge, og vi er i ferd med å finne hverandre og en måte å spille sammen på, forteller hun.

Til Kina

- Vi har noen ideer til neste plate, men først må vi prøve dem ut på publikum. Drømmen hadde jo vært å spille inn ei plate i USA, med et symfoniorkester, sier Erlend Skomsvoll.

- Vi møter av og til amerikanske musikere som synes det vi gjør er morsomt, sier Roggen.

Nest høst reiser Come Shine til Kina sammen med blant andre KORK.

- Det blir helt vanvittig. Vi skal ha fem konserter, og så blir det sikkert mye Kinesisk mur, tror trommis Håkon Mjåset Johansen.

- Det er så moro å spille med KORK, høydepunktet for meg var da jeg instruerte bassisten i KORK i basstrøk, det var stort for en landsbybassist som meg! ler Meisfjord.

JAZZ-SUKSESS: Håkon Mjåset Johansen, Erlend Skomsvoll, Live Maria Roggen og Sondre Meisfjord i Come Shine har plukket opp noen råd underveis: - Husk det popfolkene sier: Opp med hodet når vi blir fotografert! Ellers får vi dobbelthaker, minner Skomsvoll sine band-kolleger på.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer