Jazz to dager til ende

Studentersamfundet i Trondheim byr på jazz av mange slag når de arrangerer en splitter ny festival: JazzMezze.

Samfundet i Trondheim er blant de som virkelig vet hvordan man skal lage fest. Nå tar de for første gang jazzen under sine beskyttende vinger og kjører opp tempoet. Både torsdag og fredag åpner de sine mange lokaler slik at unge, gamle, kjente og ikke fullt så kjente jazzmusikere får opptre.

Torsdag kveld står i ungjazzens tegn. Da kommer de intense musikerne i POING (Rolf-Erik Nystrøm, Frode Haltli og Håkon Thelin) og Maja Solveig Kjelstrup Ratkje for å tolke sanger av Kurt Weill og Bertolt Brecht.

Wibutee klatrer opp på scenen med klubbkonseptet sitt som kombinerer akustisk jazz med trip hop, effekter og samples. Håkon Kornstad, Per Zanussi, Wetle Holte og Gulleiv Wee lager noe av det mest spennende innen norsk jazz. Etter å ha gitt ut albumet Newborn Thing, med Live Maria Roggen, jobber de nå med et nytt.

Jaga Jazzist, det 10 musikere sterke bandet som er ute med albumet A Living Room Hush, kommer også. De har herjet Oslos jazzscener med sine utrolige live-opptredener i mange år allerede. Med seg på konsertene sine har de unikt låtmateriale, funk, energi, drum`n`bass, jazz og rock.

Torsdag åpner Knut Borge festivalen og det blir konserter med Maja S. K. Ratkje og POING, To Møre, Wibutee, Jaga Jazzist og Alterhaug, Storaas og Forsberg. Også blir det JazzMezze Jam.

Fredag spiller Nils Petter Molvær og stjernelaget bak Khmer, Division Hybrid, Sigurd Ulveseth Quartet og Pirium.

For detaljert program se sidene til Samfundet.

Vil du vite mer om musikerne kan du ta en titt på disse sidene: Wibutee, Jaga Jazzist, Nils Petter Molvær og Pirium.