Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jazz-trio varmer vinter-Norge med enestående musikk

Wandrups utvalgte: «Mare Nostrum» live på Cosmopolite.

TIL NORGE: Jazztrio i særklasse; Jan Lundgren på piano, Richardo Galliano på trekkspill og Paolo Fresu på trompet spiller i Oslo lørdag kveld.
TIL NORGE: Jazztrio i særklasse; Jan Lundgren på piano, Richardo Galliano på trekkspill og Paolo Fresu på trompet spiller i Oslo lørdag kveld. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KONSERT: I morgen kveld finner en stor begivenhet sted på Cosmopolite i Oslo. Selveste trioen bak plata «Mare Nostrum» (2007) og oppfølgeren «Mare Nostrum II» (2016) står på scenen.

«Mare Nostrum» fra 2007.
«Mare Nostrum» fra 2007. Vis mer

Musikerne er den svenske pianokongen Jan Lundgren, trompetisten Paolo Fresu fra Italia og Richard Gallioano fra Frankrike på trekkspill. Her møtes latinamerikanske strandrytmer, svensk folkemusikk, amerikansk cooljazz og fransk cafélounge i en enestående blanding, så melodiøst og elegant at både kropp og sjel får en kjærlig omgang med musikalsk massasje.

Det tidløse uttrykket bunner i et lykketreff av en sammensetning. Dette er som om Chet Baker og Astor Piazzolla møtte Bill Evans i himmelen og ble enige om å lage en festaften for englene. Mye av musikken har de lagd selv, men her er også et Ravel-nummer og det hele munner ut i den svenske folkevisa «Vårvindar friska» (kjent i Norge som «Syttende mai er vi så glad i»).

OPPFØLGEREN «Mare Nostrum II» kom i 2016.
OPPFØLGEREN «Mare Nostrum II» kom i 2016. Vis mer

At disse musikerne ikke bare har overlevd, men at de er på vei til Oslo er en stor begivenhet. Noen prosjekter lever lenger enn andre. Det er nesten er slags «return to forever».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!