Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jazz uten kontrabass

Klubbjazzen er ikke lenger hva den en gang var. I dag starter Oslo Jazzfestival. Blant annet på klubben Blå.

Først ute, på mandagen, er Sigurd Køhn Kvintett med forestillingen «A Hungry Dog Bites A Dry Bone». Forestillingen gir en tolkning av 50-tallets beatpoesi, med tekster av blant andre Allen Ginsberg, Jack Kerouac, William S. Burroughs og Gary Snyder.

Kvintetten er i utgangspunktet et jazzband, men i denne anledning flørtes det med andre sjangre som rap og hip hop. Resultatet blir en helt ny type musikk, sier Blås booking- og promoansvarlig Erika Berthelsen.

Onsdagen vies Biosphere og Elektro Nova (Geir Jenssen og Kaare Dehli Thorstad). Det er hele tre år siden Biosphere sist gjestet en scene i Oslo.

Hans to album «Microgravity» og «Patashnik» har fått mye skryt, og for fjorårets «Cirque» mottok tromsøværingen en Spellemannspris. Konserten er en del av en serie konserter under navnet «NO», som presenterer det som rører seg på den elektoriniske musikkscenen i dette landet.

På Torsdag kommer The Thing featuring Joe McPhee. Et norsk-svensk-amerikansk møte: Ifjor slapp Mats Gustafsson, Ingebrigt H. Flaten og Paal Nilssen-Love albumet The Thing, med materiale av Don Cherry og Eagle Eye Cherry. Nå har de slått seg sammen med en av verdens aller viktigste improvisasjonsmusikere - amerikaneren Joe McPhee.

Fredagen er viet Det engelske plateselskapet Ninja Tune , med A Night of Ninja Tune. Da spiller blant annet Amon Tobin, Ty, DJ Bizzniz og WTC. Ninja Tune har nærmest skapt en egen genre og et nytt lydideal, der oppskriften er en smakfull, grensesprengende miks av elektronika, hiphop, breakbeat og funk.

Lørdag avslutter Spirals jazzfestivalen på Blå. Den New York baserte trioen med nordmannen Eivind Opsvik har på kort tid gjordt seg sterkt bemerket i New York´s musikkliv med jobber på Knitting Factory, Blue Note, Carnegie Hall og Village Vanguard for å nevne de mest kjente.

Her finner du oversikten over hele programmet til Oslo Jazzfestival.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media