Jazzet seg til to priser

For to år siden ble trioen Urban Connection kåret til Årets unge norske jazzmusikere. Laurbærene er ikke brukt til å hvile på, nylig gjorde bandet reint bord i konkurransen ved den internasjonale Templin de Jazz-festivalen i Avignon, Frankrike.

- Vi måtte spille en blues og en egenkomponert låt. Alt foregikk på fransk, så det tok litt tid før vi skjønte hva juryen sa. Men det viste seg at vi hadde vunnet både juryens pris og publikumsprisen, sier en glad altsaksofonist Frode Nymo (25).

Konsertturné

Sammen med jevnaldrende Steinar Raknes (kontrabass) og Håkon Mjåset Johansen (trommer) ser han nå fram til premien, konsertturné i Frankrike neste sommer og to innspillingsdager i det velrenommerte platestudioet Studios la Buiossonne i Paris.

Heller ikke etter seieren i Avignon, der seks europeiske band var plukket ut til finalen på grunnlag av innsendte bånd og plater, har trioen tatt livet synderlig med ro.

- Siden vi vant, fikk vi spille en avdeling før konserten til festivalens hovedattraksjon, Dee Dee Bridgewater. Så ble det to festivalkonserter i Tyskland og Tsjekkia, forteller Håkon.

Endelig CD

Urban Connection var nylig innom Oslo for å spille sin første CD, noe som var på tide.

- Det er litt pinlig når arrangører spør om å få CD-ene våre, og vi må innrømme at vi etter fire år ennå ikke fått ut en plate, tilføyer Steinar, som har skrevet det meste av trioens repertoar. Midsund-væringen er i likhet med Håkon bosatt i sistnevntes hjemby, Trondheim, mens Frode fra Valnesfjord bor i Oslo. Som så mange andre unge norske band er bandet et produkt av jazzlinja ved konservatoriet i Trondheim, og spiller nå like mye i utlandet som i Norge.