Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jazzgutta går soul

På sin nye plate har Sigurd Køhn samlet noen av Norges fremste jazzmusikere for å spille soul. - Dette er noe jeg har drømt om lenge, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bandet har fått navnet Køhn/Johansen Sextet, plata «Woman's Got To Have It». I natt spilte bandet på Barock i Oslo, og er allerede booket både til nattjazzen i Bergen, Kongsberg Jazzfestival, Maijazz i Stavanger og Sildajazz i Haugesund.

- Dette skal være en smeltedigel for soul og jazz. Selv om vi er jazzmusikere, er ingen av oss dedikert til en bestemt stilart. Alle har hørt mye på soul, og er sikkert preget av det. Jazz uten soul er ikke jazz, sier Sigurd Køhn .

- Dette albumet er veldig annerledes. Det er inspirert av den nye soulbevegelsen i USA, Nu Soul, med artister som Erikah Badu og Maxwell. Da vi begynte å spille sammen spilte vi mer tradisjonell jazz, men etter hvert ble det mer og mer soul av det. I dag er det en slags hybrid mellom de to musikkformene. I Norge er det få som har gjort noe liknende. Samtidig tror jeg soul er noe som er på vei opp også her hjemme, sier Køhn.

Litt av ideen var å lage et rent gutteband, og det eneste kvinnelige innslaget er låtskriver Heidi Køhn.

- Hun har skrevet tekstene, og gitt dem et visst feminint preg. som appellerer til kvinner.