Jazzjubel i Oslo

- Musikerne smiler, publikum smiler, det er fulle hus overalt, og jeg er så fornøyd at jeg ikke finner ord, jubler Mona Pedersen, en av de fremste drivkreftene i Oslo Jazzfestival helt siden starten for 12 år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg kan ikke skjønne annet enn at vi setter billettrekord i år igjen, jubler Mona.

- Responsen har vært over all forventning. Ungdommen har fylt klubber som Blå og Jazzid, der yngre norske og utenlandske musikere har spilt. Samtidig har det eldre kjernepublikumet vårt kost seg med sin jazz på de tradisjonelle spillestedene våre, som Gjæstgiveriet.

På Herr Nilsen i går gjorde Vigleik Storaas Trio lørdagsettermiddagen gloheit og like blå som Pilestredets ustanselige trikker like utenfor. Etter en myk start la pianist Storaas, bassist Johannes Eick og trommeslager Per Oddvar Johansen for ettermiddagen all den kraftfulle, melodiske jazzmodernisme som har innbrakt trioen to Spellemannpriser på to forsøk, og ga dermed den lange jazznatta en virkelig flying start.

Også fredag kveld ble Oslo satt i svingninger fra mange scener. På Smuget serverte saksofonist Bendik Hofseth og bassist Arild Andersen og deres danske venn, trommeslageren Alex Riel, et musikalsk triobrygg med ingredienser fra både Brasil, Folkevise-Noreg og europeisk samtid; på Cosmopolite spilte den fortsatt unge stjernetrompeteren Roy Hargrove hardtswingende modaljazz sammen med blant andre trombonisten Ku-umba Frank Lacy og saksofonisten Sherman Irby, og også fra de øvrige spillestedene ble det rapportert «alt vel» og vel så det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer