Jazzland Sessions

Plateselskapet til Bugge Wesseltoft, Jazzland Recordings, er den norske jazzens stolthet. For tredje år på rad feires det på Blå.

Bugge Wesseltofts New Conception of Jazz var den første plata på Jazzland i nittiseks. Forsøket på å blande akustisk jazz og techno ble både nasjonal og internasjonal suksess. Med albumet Sharing fulgte Bugge Wesseltoft opp prosjektet. Der har han med seg blant andre DJ Olle «Abstract» og DJ Pål «Strangefruit» Nyhus. I kveld er han sistemann ut sammen med DJ Jonas (Lønna).

Eivind Aarset er ute med albumet Electronique Noire på Jazzland. Bandet med samme navn består av Marius Reksjø på bass, trommis Wetle Holte og Arve Furseth på keyboard. Aarset er gitarist og har i to år turnert med Nils Petter Molværs Khmer-prosjekt. Han har røtter i rock, men leker seg i rommet mellom distinkt, tradisjonell og abstrakt, effektpåvirket gitar.

Jon Eberson er kjent fra sin egen Jon Eberson Group. På Blå spiller han med helt ny besetning: Pål Thowsen på trommer, Tom Anthonsen på bass og Bugge Wesseltoft på keyboard. Beate Lech er gjestevokalist. I januar kommer et nytt album med dette konseptet på Jazzland. Det flunkende nye prosjektet sies å spille bare nye låter, med søttitallsfunk-energi.

Lørdag avsluttes arrangementet med Audun Kleives BITT, Beady Bell og Bugge Wesseltoft. Det lønner seg nok å være tidlig ute begge dagene, for dette blir spennende.