Jazzmandag

Lurer du på hva du skal gjøre en trist og grå mandagskveld som denne? Tørk tårene og benytt deg av de mange mulighetene til å få med deg kvalitetsjazz. Petter Wettre Trio er blant dem som spiller.

Bak Petter Wettre Trio skjuler tidligere The Trio seg. Saksofonisten Petter Wettre, trommeslager Jarle Vespestad og bassisten Ingebrigt H. Flaten er alle sammen kjente jazznavn fra forskjellige musikalske sammenhenger. Farmers Market og Silje Nergaard er noen av de som har nytt godt av Vespestads akkompagnement, mens H. Flatens navn har dukket opp med blant andre Håvard Wiik, Paal Nilssen Love og Håkon Kornstad. Wettre, som har rukket å bli en av Norges mest profilerte unge jazzmusikere, vant sammen med Per Oddvar Johansen Spellemannsprisen for Beste Jazzinnspilling med plata The Only Way to Travel. Wettre står også bak Petter Wettre Quartet med Håvard Wiik, Terje Gewelt og Per Oddvar Johansen.

Under navnet The Trio har Petter Wettre Trio gitt ut to cd`er; Meet The Locals og In Color. Om debuten Meet The Locals skrev Dagbladets Terje Mosnes: «Meet the Locals betyr moderne, ekspressiv jazz med tælfylt improvisasjon og oppbrettede skjorteermer fra takt én. John Coltrane og Ornette Coleman er naturlige referanser for Wettres aggressive, teknisk frapperende saksofon-utfoldelse, også fordi den utstråler stor autoritet, og autoritet står det like ens av spillet til Flaten og Vespestad når de trer fram i sine soli». Oppfølgeren In Color ble spilt inn med den anerkjente sopran-/tenorsaksofonisten David Liebman som gjest. Som forøvrig også er Wettres tidligere lærer. Samme anmelder beskrev In Color som «...en meget bevisst gjennomført CD, full av musikk som krever sin lytter og gir tilsvarende mye tilbake.»

I tillegg er det mer å hente på jazzfronten i kveld: På Original Nilsen spiller Staffan William-Olsson Trio. Den svenskfødte jazzgitaristen har hatt en finger med i norsk jazz siden tidlig nitti-tall. Som en del av gruppa The Real Thing og med cd`en Smile har han utmerket seg både som musiker og komponist. Ovennevnte Wettre var bidragsyter på Smile.

Og ikke nok med det: På Fyrets tradisjonelle mandagsjazz spiller gitaristen Knut Værnes og bassisten Frode Berg. Værnes er kjent fra 4G, et samarbeid mellom stjernegitaristene Knut Reiersrud, Bjørn Klakegg og Frode Alnæs. Den lille restauranten og puben i Youngstorgets Basar byr på intim stemning, perfekt for akustisk jazz. På Tønsberg-klubben Urijazz sitt mandagsprogram står Kevin Dean Quintet. Den kanadiske trompetisten i neobop-tradisjonen har med seg Bjørn Alterhaug på bass, Dag Arnesen på piano, Knut Risnæs på saksofoner og Frank Jakobsen på trommer.

Det er duket for en saftig jazz-aften, så forsyn deg godt mens du kan!