Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jazzstjerner på skinner

Kongsberg Jazzfestival satser på togfrakt til og fra Gardermoen.

TRIOKLAR: Bill Frisell kommer til Kongsberg i begynnelsen av juli. Foto: Mette Møller/Dagbladet
TRIOKLAR: Bill Frisell kommer til Kongsberg i begynnelsen av juli. Foto: Mette Møller/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Bill Frisell Trio, Solveig Slettahjell & The Slow Motion Orchestra og det norske bandet Lonely Woman med saksofonisten David Murray som gjest er blant de artistene som Kongsberg Jazzfestival nå føyer til sommerens festivalprogram.

I likhet med bl a McCoy Tyner Trio, Joe Lovano og andre tidligere offentliggjorte festivalartister som lander på Gardermoen, vil de bli transportert miljøvennlig med tog fra flyplassen til festivalbyen i opplegget «Artists Training».

Miljøstipend

- Festivalen har fått et miljøstipend på 115 000 kroner av NSB. Deler av det bruker vi på «Artists Training»-opplegget, som en del av festivalens «Go green!»-satsing, sier festivalsjef Pål Fidjestøl.

- Dere våger å stole på NSB og Jernbaneverket?

- Ja, vi regner med at togtrafikkens vinterproblemer er over i juli. Toget mellom Eidsvoll og Kongsberg passerer Gardermoen hver time, og vi skal ta oss godt av artistene underveis der vi frakter dem på skinner så å si fra terminalbygningen til festivalhotellet.

Mestermøte

Gitaristen Bill Frisell kommer til Kongsberg kino med bratsjisten Eyvind Kang og trommeslager Rudy Royston. Deres landsmann, saksofonisten David Murray, stiller som gjest i bassisten Tine Asmundsens kvintett Lonely Woman, der det er duket for et mestermøte mellom den eksplosive Murray og hans ikke mindre ekspressive instrumentkollega Vidar Johansen.

Solveig Slettahjell og hennes band skal spille midnattkonsert i Kongsberg kirke, og det store kirkerommet skal også fylles med lyd av duoen Nils Henrik Aasheim/Paal Nilssen-Love. Aasheim skal i aksjon på det berømmelige Gloger-orgelet, mens Nilssen-Loves trommesett blir plassert i kongelosjen på andre galleri.

Komplett 3. mai

Blant flere nye navn på festivalprogrammet er duoen Ketil Bjørnstad/Svante Henryson, trioen Håkon Kornstad/Skuli Sverrisson/John Hollenbeck, de norske gruppene Ballrogg, Bullet og Lord Kelvin samt Leeds-bandet trioVD. Knut Reiersrud med venner, en sterk blues-kontingent fra Notodden, poesi-oaser og barnearrangementer står også på programmet, som blir komplettert med offentliggjøring av de siste artistnavnene 3. mai.

Da blir det også kjent hvilke ledende norske jazzmusikere som skal spille utekonsert sammen med Röyksopp.

TILBAKE Solveig Slettahjell på Kongsberg Jazzfestival i 2006. I år er hun tilbake. 
Foto: Terje Mosnes / Dagbladet
TILBAKE Solveig Slettahjell på Kongsberg Jazzfestival i 2006. I år er hun tilbake. Foto: Terje Mosnes / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!