DEBATT

Je suis Drittlei

Kjære Gutta boys, ja, dere som kjemper den viktigste kampen med tastaturet i hånd.

FRYKT: Deler av mitt land frykter meg fordi jeg tror på en Gud som noen bruker helt bevisst til å fremme sitt politiske budskap, skriver Ayesha Wolasmal. Bildet viser Wolasmal i Faryab, Afghanistan i 2009, med daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre. Foto: Bengt Eidem / Dagbladet
FRYKT: Deler av mitt land frykter meg fordi jeg tror på en Gud som noen bruker helt bevisst til å fremme sitt politiske budskap, skriver Ayesha Wolasmal. Bildet viser Wolasmal i Faryab, Afghanistan i 2009, med daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre. Foto: Bengt Eidem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

«Det er mange som tror at Ayesha egentlig er en Frp-er», kom det plutselig fra en god venn under en tiretters middag på Tjuvholmen. Jeg begynte straks å lure på hva jeg kan ha sagt som har fått folk til å tro noe så feil. Kan det være kjærligheten til flagget, nasjonaldagen, brunost og gulost - neppe. Var det kjærligheten til nabolaget mitt og skepsisen til alle innflyttere (les: svensker og folk fra bondelandet) som har infiltrert ethvert gatehjørne på Løkka? Nei.

Det må ha vært alle de gangene jeg har snakket varmt om hvor lett det er å lykkes i Norge. At kvinner og menn, men også Ayesha Wolasmal og Sylvi Listhaug har helt like forutsetninger fra fødselen av. At inntekten til pappa, ei heller hans navn, har betydning for hvilken skole jeg går på eller hvilken jobb jeg får. At navnet mitt bare en berikelse. Og kulturen min, (om jeg er flink til å velge ut det beste), er rene jackpoten i integreringspolitisk sammenheng.

Kanskje var det den gangen jeg mente at folk sutret for mye over rasisme og forskjellsbehandling? At unge muslimer og andre minoriteter var en gjeng med hårsåre sutrepaver som godt kunne anstrengt seg litt mer. Jobbet hardere og hardt nok. Rett og slett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer