DEBATT

Debatt: Muslimhat

Je suis muslimjævel, innvandrerdritt

Erna Solberg og regjeringen må ta et større ansvar for at hatet vokser.

MUSLIMJÆVEL: Som kvinne med foreldre som innvandret til Norge for over 40 år siden opplever jeg til stadighet å få spørsmålet; «er du muslim? skriver Lubna Jafferey. Foto: TIDE
MUSLIMJÆVEL: Som kvinne med foreldre som innvandret til Norge for over 40 år siden opplever jeg til stadighet å få spørsmålet; «er du muslim? skriver Lubna Jafferey. Foto: TIDE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Angrepet på moskeen i Bærum viser at vi har alvorlige problemer med høyreekstremisme og muslimhat. Å vri dette til en diskusjon om ytringsfrihet er en avsporing. Selv om terroristen i dette tilfelle var alene, varslet PST regjeringen i sommer om økt høyreekstrem aktivitet.

PST-sjefen uttalte på en pressekonferanse mandag 12. august at «det har vært flere høyreekstreme terrorangrep internasjonalt, og vi ser at det utvikler seg en felles propagandaplattform vi ikke tidligere har sett. Vi ser også at det er flere høyreekstreme grupperinger på internett som oppfordrer til bruk av terror, og at det er grupperinger som har sympatisører i Norge som forherliger aksjoner som er gjennomført og oppfordrer til å utføre liknende aksjoner.»

Angrepet på Al Noor moskeen har gjort at vi snakker mer om muslimhets og muslimhat, men fenomenet oppsto ikke over natta. Dette har eksistert i mange år i Norge, uten at offentligheten har tatt debatten på alvor.

Hatytringer oppstår ikke i et vakuum, de får næring et sted. En økende trend er at «godt voksne» menn og kvinner uttrykker seg hatefullt på nett. Selv om jeg er glad for at Erna Solberg sier at norske muslimer skal være sikre i vårt land, er jeg usikker på om hun egentlig forstår problemet hun snakker om.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer